Pečeň umyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájame na menšie kúsky.
Na masti a masle necháme zosklovatieť pokrájanú šalotku a nasekaný cesnak. Pridáme lístky tymianu a necháme rozvoňať.
Pridáme pečeň a sprudka restujeme 5 minút. Nesmie byť krvavá, vnútri musí zostať ružová. Pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok. Prilejeme smotanu a necháme minútu prebublávať. Stiahneme z plameňa a necháme vychladnúť.
Premiestnime do mixéra a pridáme 200 g úplne mäkkého masla. Rozmixujeme dohladka. Podľa chuti prípadne ešte dosolíme. Pridáme madle a brusnice a urovnáme do misiek.
Zvyšok masla necháme rozohriať a trochu vychladnúť. Maslom zalejeme povrch pečeňovky v každej miske. Necháme stuhnúť v chladničke. Podávame na čerstvej alebo opečenej bagete.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Naďa Indruchová