NajRecept.sk Mäso Morčacie mäso Pečené špikované morčacie stehno na cibuli a cesnaku
Pečené špikované morčacie stehno na cibuli a cesnaku
Recept Pečené špikované morčacie stehno na cibuli a cesnaku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vaření a pečení s radostí

Už dlhšie som rozmýšľala, čo by chutné zjedla moja rodinka k nedeľnému obedu. Po dlhšom rozmýšľaní som vykúzlila toto chutné jedlo, ktore nemohlo byť lepšie. Určite skúste aj vy.

NajLucka NajLucka    ·   28.7.2021

Pečené špikované morčacie stehno na cibuli a cesnaku

Už dlhšie som rozmýšľala, čo by chutné zjedla moja rodinka k nedeľnému obedu. Po dlhšom rozmýšľaní som vykúzlila toto chutné jedlo, ktore nemohlo byť lepšie. Určite skúste aj vy.

55 min
Čas prípravy
90 min
Čas varenia
Suroviny
morčacie stehno
anglická slanina
soľ
korenie
cibuľa
cesnak
voda
maslo
červená paprika
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
90 min
Čas varenia
  1. Morčacie stehno narežeme na niekoľkých miestach a prešpikujeme "tyčinkami" anglickej slaniny, potom ho osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča, mierne podlejeme vodou a zasypeme nakrájanou cibuľou na mesiačiky a cesnakom.
  2. Pečieme na 180 stupňov, otáčame ho a pridáme kúsok tuku a posypeme ho červenou paprikou.
  3. Pečieme približne hodinu dozlata, ku koncu dáme na 200 stupňov a dopečieme kôrku.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár