NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Pečené kura Pečené kuracie mäso na paradajkách a cesnaku.
Pečené kuracie mäso na paradajkách a cesnaku.
Recept Pečené kuracie mäso na paradajkách a cesnaku.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Naša rodina miluje kura na všetky spôsoby a ak ho spravím takto s paradajkami, cibuľou, cesnakom a voňavým rozmarínom, vždy expresne zmizne z tanierov a deti si pýtajú dupľu.

Mishenka Mishenka    ·   10.7.2023

Pečené kuracie mäso na paradajkách a cesnaku.

Naša rodina miluje kura na všetky spôsoby a ak ho spravím takto s paradajkami, cibuľou, cesnakom a voňavým rozmarínom, vždy expresne zmizne z tanierov a deti si pýtajú dupľu.

35 min
Čas prípravy
100 min
Čas varenia
Suroviny
6 ks
kuracie stehno
2 ks
kuracie krídlo
3 ks
červená cibuľa
3 ks
paradajka
8 ks
strúčik cesnaku
podľa chuti
čerstvý rozmarín
podľa chuti
olivový olej
podľa chuti
grilovacie korenie
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
100 min
Čas varenia
  1. Kuracie stehná osolíme a ochutíme grilovacím korením.
  2. Spodok pekáča potrieme olivovým olejom a poukladáme naň kolieska cibule a paradajok.
  3. Cesnak si nakrájame a posypeme ním zeleninu v pekáči.
  4. Zeleninu ochutíme soľou a rozmarínom.
  5. Poukladáme na ňu kuracie stehná, ktoré tiež jemne posypeme rozmarínom.
  6. Pečieme hodinu na 220st zakryté a potom 30-40 minút odkryté do chrumkava.
  7. Podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár