NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Pečené kura Pečené kura na cibuli a cesnaku
Pečené kura na cibuli a cesnaku
Recept Pečené kura na cibuli a cesnaku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vaření a pečení s radostí

Taká klasika, nedá sa nič pokaziť a poviem vám pravdu, ani sa mi nechcelo nič nové a chutné vymýšľať. Taká klasika, ktorou naozaj nič nepokazím, iba cibuľa, cesnak, domáce kurča a pár korení. Pre šťavnatosť som pridala aj pár kúskov domácej prerastenej slaniny.

NajLucka NajLucka    ·   25.9.2020

Pečené kura na cibuli a cesnaku

Taká klasika, nedá sa nič pokaziť a poviem vám pravdu, ani sa mi nechcelo nič nové a chutné vymýšľať. Taká klasika, ktorou naozaj nič nepokazím, iba cibuľa, cesnak, domáce kurča a pár korení. Pre šťavnatosť som pridala aj pár kúskov domácej prerastenej slaniny.

20 min
Čas prípravy
75 min
Čas varenia
Suroviny
kura
soľ
mletá paprika
korenie na kura (grilovacie)
špalíčok slaniny
2 ks
veľka cibuľa
1 šúľok
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
75 min
Čas varenia
  1. Kurča umyjeme a osušíme, aby sa urobila kôrka a votrieme soľ + korenie do kože i dovnútra.
  2. Prešpikujeme slaninou, olúpeme a nakrájame na plátky cibuľu, cesnak a dáme pod kurča do pekáča. Pečieme v otvorenom pekáčiku 30 minút na 180-200° C podľa rúry.
  3. Potom pečieme ďalších 30 minút na 200-250° C a polievame výpekom s vodou.
  4. Kurča vyberieme a celé potrieme paprikou v oleji, aby bolo krásne červené. Dopečieme ďalších 15 minút. Potom naporcujeme.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár