Dokonalé placky. Niečo na štýl našich domácich placiek z kyslého mlieka. Moja babka robievala placky aj z vodového cesta, mlieko nepridávala. Ja som vyskúšala tento recept a celkom nám to doma chutilo. Viem si to predstaviť potreté prelisovaným cesnakom, prípadne moja mamka to má rada na sladko – potreté domácim slivkovým lekvárom. Autor: Karambola
Dokonalé placky. Niečo na štýl našich domácich placiek z kyslého mlieka. Moja babka robievala placky aj z vodového cesta, mlieko nepridávala. Ja som vyskúšala tento recept a celkom nám to doma chutilo. Viem si to predstaviť potreté prelisovaným cesnakom, prípadne moja mamka to má rada na sladko – potreté domácim slivkovým lekvárom. Autor: Karambola
Tieto placky sú skutočne výborné. Dajú sa jesť samé o sebe, doplnené napríklad o cesnak alebo sladký džem, no poslúžia aj ako chutná príloha k dobrému obedu či večeri. Ich príprava síce nie je najrýchlejšia, no to neznamená, že je komplikovaná. Práve naopak.
Placky chutia najlepšie hneď po opečení. Podávať ich môžete samostatne, k hustej polievke či dokonca k mäsu. Ak by ste ich chceli podávať na sladko, po opečení ich potrite len čistým maslom a následne na ne natrite vrstvu obľúbeného ovocného džemu.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste