NajRecept.sk Cestá Kysnuté cesto Pavučinkové kysnuté placky. Skvelé ako hlavné jedlo s cesnakom, maslom alebo ako príloha k jedlu.
Pavučinkové kysnuté placky. Skvelé ako hlavné jedlo s cesnakom, maslom alebo ako príloha k jedlu.
Recept Pavučinkové kysnuté placky. Skvelé ako hlavné jedlo s cesnakom, maslom alebo ako príloha k jedlu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Dokonalé placky. Niečo na štýl našich domácich placiek z kyslého mlieka. Moja babka robievala placky aj z vodového cesta, mlieko nepridávala. Ja som vyskúšala tento recept a celkom nám to doma chutilo. Viem si to predstaviť potreté prelisovaným cesnakom, prípadne moja mamka to má rada na sladko – potreté domácim slivkovým lekvárom. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   27.11.2024

Pavučinkové kysnuté placky. Skvelé ako hlavné jedlo s cesnakom, maslom alebo ako príloha k jedlu.

Dokonalé placky. Niečo na štýl našich domácich placiek z kyslého mlieka. Moja babka robievala placky aj z vodového cesta, mlieko nepridávala. Ja som vyskúšala tento recept a celkom nám to doma chutilo. Viem si to predstaviť potreté prelisovaným cesnakom, prípadne moja mamka to má rada na sladko – potreté domácim slivkovým lekvárom. Autor: Karambola

95 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

450 g
hladká múka
150 ml
teplé mlieko
150 ml
teplá voda
10 g
soľ
10 g
čerstvé droždie

Na potretie:

podľa potreby
maslo
podľa potreby
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
95 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Tieto placky sú skutočne výborné. Dajú sa jesť samé o sebe, doplnené napríklad o cesnak alebo sladký džem, no poslúžia aj ako chutná príloha k dobrému obedu či večeri. Ich príprava síce nie je najrýchlejšia, no to neznamená, že je komplikovaná. Práve naopak.

  1. Všetky suroviny dáme do misky, nemusíme pripravovať kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na bochníčky rovnakej veľkosti. Necháme kysnúť dovtedy, kým zdvojnásobia svoju veľkosť. 
  2. Potom guličky roztiahneme rukami do tvaru placky a na suchej panvici opečieme do zlata. 
  3. Ešte za horúca ich potierame rozpusteným maslom, do ktorého sme pridali nasekanú petržlenovú vňať.

Placky chutia najlepšie hneď po opečení. Podávať ich môžete samostatne, k hustej polievke či dokonca k mäsu. Ak by ste ich chceli podávať na sladko, po opečení ich potrite len čistým maslom a následne na ne natrite vrstvu obľúbeného ovocného džemu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár