NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Parížske rožky Parížske rožky s poctivým maslovým krémom a polevou z tmavej a bielej čokolády.
Parížske rožky s poctivým maslovým krémom a polevou z tmavej a bielej čokolády.
Recept Parížske rožky s poctivým maslovým krémom a polevou z tmavej a bielej čokolády.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Jemné a nadýchané parížske rožky nesmú na Vianoce chýbať. Ja sa každý rok vraciam k tomuto receptu, ktorý mám overený a viem, že sa naň môžem spoľahnúť. Okrem tmavej čokolády polievam rožky aj bielou, ktorá im dodáva nezameniteľnú chuť. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   16.11.2024

Parížske rožky s poctivým maslovým krémom a polevou z tmavej a bielej čokolády.

Jemné a nadýchané parížske rožky nesmú na Vianoce chýbať. Ja sa každý rok vraciam k tomuto receptu, ktorý mám overený a viem, že sa naň môžem spoľahnúť. Okrem tmavej čokolády polievam rožky aj bielou, ktorá im dodáva nezameniteľnú chuť. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

100 g
práškový cukor
1 ks
vajce
100 g
mleté orechy
1 lyžica
hladká múka

Krém

1 ks
salko
1 ks
maslo
podľa potreby
čokoláda

Na poliatie

podľa potreby
tmavá čokoláda
podľa potreby
biela čokoláda
podľa potreby
tuk
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Poleva z bielej čokolády nie je na parížskych rožkoch tak tradičná ako tá tmavá. Rozhodne však stojí za vyskúšanie. Vianočné koláčiky zjemní a zaručí skvelý chuťový zážitok.

  1. Cukor vyšľaháme s vajíčkom, pridáme orechy a múku a všetko ešte raz prešľaháme.
  2. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka, pomocou ktorého tvoríme rožky. Tie môžeme piecť klasicky na plechu vystlanom papierom na pečenie alebo v silikónovej forme, vďaka ktorej sú rožky rovnaké.
  3. Rožky pečieme pri teplote 170 °C približne 15 minút. Z jednej dávky by malo vyjsť približne 30 rožkov.
  4. Na krém vyšľaháme salko so zmäknutým maslom. Do zmesi následne prilejeme rozpustenú čokoládu a znova vyšľaháme. Pripravený krém nanesieme na vychladnuté rožky pomocou cukrárskeho vrecka a necháme stuhnúť.
  5. Stuhnuté rožky namáčame do tmavej alebo bielej čokolády, ktorú sme rozpustili s tukom. Tuku však nepridávame príliš veľa, aby poleva nebola riedka.

Parížske rožky necháme stuhnúť a následne uložíme na chladné a tmavé miesto. Pri správnom skladovaní by mali vydržať celé Vianoce.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár