NajRecept.sk Prílohy Knedle Parená knedľa Parená kysnutá knedľa, ktorá je mäkká ako pavučinka a vždy sa vydarí
Parená kysnutá knedľa, ktorá je mäkká ako pavučinka a vždy sa vydarí
Recept Parená kysnutá knedľa, ktorá je mäkká ako pavučinka a vždy sa vydarí
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Keď som prvýkrát pripravovala parenú knedľu, mala som obavu. Teraz som už frajerka a keď sa povie parená knedľa, tvárim sa, že to mám v malíčku. Poviem vám pravdu, vôbec to nie je veda. S týmto receptom to zvládnete aj vy. Nemajte strach. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   27.9.2020

Parená kysnutá knedľa, ktorá je mäkká ako pavučinka a vždy sa vydarí

Keď som prvýkrát pripravovala parenú knedľu, mala som obavu. Teraz som už frajerka a keď sa povie parená knedľa, tvárim sa, že to mám v malíčku. Poviem vám pravdu, vôbec to nie je veda. S týmto receptom to zvládnete aj vy. Nemajte strach. Autor: Karambola

90 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
polohrubá múka
1 lyžička
kryštálový cukor
1 lyžička
soľ
20 g
čerstvé droždie
2 lyžica
olej
1 ks
vajce
270 ml
voda
Postup receptu
Vytlačiť
90 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Do misky dáme ohriatu vodu (pozor, nie horúcu ani vriacu), pridáme cukor, soľ, olej, čerstvé droždie, vajíčko a nakoniec aj polohrubú múku.
  2. Všetko spolu mixérom vymiešame do guľôčky. Cesto sa pekne oddeľuje od stien misky. Ak máte cesto príliš riedke, pridajte trochu viac múky, ak príliš husté, pridajte trošku viac vody. Záleží na kvalite múky.
  3. Vypracované cesto necháme kysnúť hodinu na teplom mieste zakryté pod utierkou.
  4. Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovicu, vytvarujeme menší šúľok (pomáhame si podsypávaním múky) a necháme kysnúť ešte 20 minút.
  5. Po vykysnutí ich preložíme na olejom pomastenú naparovaciu podložku a paríme 20 minút.
  6. Po naparení ich popicháme špáradlom a potrieme olejom.
Komentáre k receptu
Becko92    ·   6.1.2024   ·   Odpovedať   ·  

Úžasný recept! Inú už robiť nebudem. Ale mam otázku, prosím Vás v com alebo ako naparujete tu knedlu aby bola taka krásna aj veľká? Mne sa do bežného hrnca s tou naparovacou podložkou zmestia len maličké a keď tak sa ešte poskrcaju. Chcela by som si do domácnosti zaobstarať nejakú vychytavku na ňu.

gabi_matusova    ·   6.7.2023   ·   Odpovedať   ·  

Viete mi poradiť, dajú sa z tohto receptu urobiť parené buchty?

Jarabinka    ·   4.2.2023   ·   Odpovedať   ·  

Výborný recept 👍

Bibs    ·   6.5.2022   ·   Odpovedať   ·  

Recept je perfektný, knedľa je vynikajúca aj na druhý deň.

NejLucka NejLucka    ·   25.5.2022   ·   Odpovedať   ·  

díky

Katka78    ·   9.1.2022   ·   Odpovedať   ·  

Knedľa vyšla na 1*,mala som obavy,pretože som ju robila aj pre svokru a na prvý krát perfektná ,naozaj ako pavučinka.dakujem za super recept

NejLucka NejLucka    ·   23.1.2022   ·   Odpovedať   ·  

díky :)

gabrysia    ·   30.12.2020   ·   Odpovedať   ·  

Opravdu super! Doma mi nechtěli věřit, že není kupovaný! :-)

NejLucka NejLucka    ·   5.1.2021   ·   Odpovedať   ·  

díky :)

m.bambulka    ·   29.8.2020   ·   Odpovedať   ·  

opravdu vynikající, nadýchané. Jednoduché, vařeno v páře, hodně nakunuly. Jiné už dělat nebudu.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár