NajRecept.sk Prílohy Knedle Parená knedľa Parená knedľa podľa receptu mojej babky
Parená knedľa podľa receptu mojej babky
Parená knedľa podľa receptu mojej babky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

V minulosti som skúsila rôzne recepty na parenú knedľu a nakoniec som sa vždy vrátila k tomuto receptu. Mám ho od mojej mamky, ktorej ho dala jej mamka a tej tá jej. Proste ho máme v rodine už veľmi dlho a je naozaj najlepší, vyskúšajte aj vy.

Mishenka Mishenka    ·   16.3.2024

Parená knedľa podľa receptu mojej babky

V minulosti som skúsila rôzne recepty na parenú knedľu a nakoniec som sa vždy vrátila k tomuto receptu. Mám ho od mojej mamky, ktorej ho dala jej mamka a tej tá jej. Proste ho máme v rodine už veľmi dlho a je naozaj najlepší, vyskúšajte aj vy.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
530 g
polohrubá múka
400 ml
mlieko
2/3 ks
droždie
1 ks
vajce
2 lyžičky
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny zmiešame a necháme asi 1,5h vykysnúť. Cesto má byť trochu redšie, ak by sa ale zdalo príliš riedke, pridajte viac múky. Záleží od múky.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a vyformujeme knedlíky.
  3. Ja ich parím v parnom hrnci. Obe poschodia zo spodku vymastíme olejom, aby sa knedlíky neprilepili a vložíme do každého poschodia jeden knedlík.
  4. Necháme asi 15-20 minút podkysnúť.
  5. Paríme 20 minút.
Komentáre k receptu
Júlia Púčková    ·   9.5.2025   ·   Odpovedať   ·  

Nešťastná som z tohto receptu na knedľou. Na vašu babku som sa spoliehala lebo veď babky boli najlepšie kuchárky, mala to byť moja prvá knedľa, ale aj posledná podľa tohto receptu. Zlyhalo to hneď pri miešaní, kedy bolo cesto takmer tekuté. Musela som tam pridať nie málo múky. Keď už som ho miesila na doske tak bolo totálne lepivé a nedalo sa z neho spraviť nič. Musela som primiešať opäť veľa múky. Knedle neboli spravené ani po 30 minút parenia, o chuti radšej nehovorím. Minulý týždeň som robila prvé parené buchty, myslela som že knedľa by bol najmenší problém. Aj by bol, ale podľa iného receptu. 🙈

Viera6259    ·   19.3.2024   ·   Odpovedať   ·  

Kde ju necháme kysnúť v tom parnom hrnci?a potom pariť ďakujem

Mishenka Mishenka    ·   20.3.2024   ·   Odpovedať   ·  

Dobrý deň. Nie, normálne nechajte vykysnúť cesto, vyformuje knedle, dajte do parného hrnca, kde spodok potriete olejom, aby sa vám to tam neprilepilo, nechajte podkysnúť a potom parte 20min. Dúfam, že som pomohla 🙂 krásny slnečný deň! 🙂

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár