Najprv začneme robiť guľky. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme 2 vajcia a strúhanku. Mäsová zmes sa krásne spojí, takže vytvarujeme guľky. Pokiaľ sa bude mäsová zmes lepiť, pridáme viac strúhanky.
Na rozohriatom tuku restujeme cibuľu do zlatista. Pridáme paradajkové pretlaky, trochu vody, zamiešame a potom do nich vložíme guľôčky. Opäť podlejeme vodou, aby sa nám neprichytili ku dnu. Pridáme bobkový listy, nové korenie a zhruba 15 minút varíme. Potom guľôčky vyberieme a pridáme trochu vody.
Do hrnčeka si pripravíme hladkú múku s trochou vody a zahustíme omáčku. Nakoniec ochutíme omáčku cukrom, kečupom, soľou. (Môžeme pridať aj lyžičku mletej škorice). Necháme chvíľku povariť a omáčku scedíme a prepasírujeme. Potom vložíme guľôčky do omáčky a môžeme podávať buď s cestovinami alebo s knedľou. Dobrú chuť!