NajRecept.sk Torty Sladké torty Ovocný hrnčekový pudingový koláčik
Ovocný hrnčekový pudingový koláčik
Recept Ovocný hrnčekový pudingový koláčik
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Akeber

Osviežujúci koláčik, ktorý je vhodný na horúce jarné alebo letné dni. Klasické cesto, na ktoré nepotrebujete použiť váhu, takže si poradíte aj s hrnčekom. Klasický objem hrnčeka, čiže 250 ml použijeme ako odmerku a môžeme sa pustiť do prípravy. Zbožňujem hrnčekové koláče. Tie sú jednoduché a rýchle. Krém z pudingu a masla a na vrchu osviežujúca želatína s domácim ovocím. Už sú jahody, tak skúste. Autor: Akeber

Akeber    ·   22.4.2021

Ovocný hrnčekový pudingový koláčik

Osviežujúci koláčik, ktorý je vhodný na horúce jarné alebo letné dni. Klasické cesto, na ktoré nepotrebujete použiť váhu, takže si poradíte aj s hrnčekom. Klasický objem hrnčeka, čiže 250 ml použijeme ako odmerku a môžeme sa pustiť do prípravy. Zbožňujem hrnčekové koláče. Tie sú jednoduché a rýchle. Krém z pudingu a masla a na vrchu osviežujúca želatína s domácim ovocím. Už sú jahody, tak skúste. Autor: Akeber

Suroviny

Potrebujeme: (1 hrnček = 250 ml):

3 ks
vajce
1 hrnček
práškový cukor
1/2 hrnčeka
olej
1 hrnček
mlieko
2 hrnčeky
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
2 bal.
želatína
3 bal.
vanilkový puding
1 liter
mlieko
4 lyžice
kryštálový cukor
250 g
maslo
podľa chuti (kivi alebo černice, mandarínky, jahody)
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka oddelíme. Bielky vyšľaháme do tuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny v druhej miske. Postupne vmiešame múku s práškom do pečiva a olej. A nakoniec sneh z bielkov. Už len zľahka vareškou premiešame.
  2. Cesto vylejeme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie a dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 170C. Pečiem na malom plechu 25cm X 37cm alebo tortovej forme.
  3. Uvaríme puding podľa návodu. Ponecháme vychladnúť a stiahneme kožu.
  4. Maslo vyšľaháme a postupne pridávame po lyžičkách puding. Dobre dohladka vyšľaháme.
  5. Krém natrieme na vychladnuté cesto. Poukladáme na povrch ovocie.
  6. Želatínu urobíme podľa návodu na obale. Poukladáme ovocie a polejeme povrch koláča. A to postupne najskôr nalejeme 10 lyžíc a necháme stuhnúť, znova polejeme a necháme stuhnúť a tak postupne. Ak by sme naliali želatínu naraz veľmi dlho by tuhla a mohlo by sa stať, že by presiakla na dno formy.
Komentáre k receptu
Evelin777    ·   17.9.2020   ·   Odpovedať   ·  

Moc děkuji ☺

Evelin777    ·   15.9.2020   ·   Odpovedať   ·  

Dobrý den,ty řezy jsou náádherné...Chtěla bych se zeptat,jakou želatinu používáte...Moc předem děkuji...Eva

NejLucka NejLucka    ·   17.9.2020   ·   Odpovedať   ·  

Klasické dortové želé :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár