NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Osviežujúce tvarohové rezy Šumienka. Jednoduchý zákusok, do ktorého nejde ani gram masla.
Osviežujúce tvarohové rezy Šumienka. Jednoduchý zákusok, do ktorého nejde ani gram masla.
Recept Osviežujúce tvarohové rezy Šumienka. Jednoduchý zákusok, do ktorého nejde ani gram masla.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Tvarohové rezy Šumienka sú dokonalé, keď máte chuť na niečo sladké a osviežujúce. Ja som sa do nich pustila, keď som v chladničke našla tvarohy, ktorým sa blížil dátum spotreby. Najprv som zvažovala, že z nich spravím strúhaný koláč, no nakoniec vyhral tento dezert. Krém som obohatila o kyslú smotanu, ktorú som zahustila práškovou šľahačkou. Manžel si pochvaľoval. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   5.12.2024

Osviežujúce tvarohové rezy Šumienka. Jednoduchý zákusok, do ktorého nejde ani gram masla.

Tvarohové rezy Šumienka sú dokonalé, keď máte chuť na niečo sladké a osviežujúce. Ja som sa do nich pustila, keď som v chladničke našla tvarohy, ktorým sa blížil dátum spotreby. Najprv som zvažovala, že z nich spravím strúhaný koláč, no nakoniec vyhral tento dezert. Krém som obohatila o kyslú smotanu, ktorú som zahustila práškovou šľahačkou. Manžel si pochvaľoval. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
200 g
práškový cukor
100 ml
mlieko
100 ml
olej
200 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva

Tvarohová vrstva:

500 g
tvaroh
500 g
kyslá smotana
2 bal.
šľahačka v prášku
2 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
práškový cukor

Vrch:

800 ml
voda
2 bal.
Zlatý klas alebo vanilkový puding
2 bal.
pomarančová šumienka
200 g
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Takéto dobré sladké osvieženie sa hodí aj počas chladných zimných mesiacov, kedy vám prinesie závan leta. Rezy sú jednoduché a rýchle. Dozdobiť ich môžete akýmkoľvek ovocím, ktoré máte aktuálne doma.

  1. Vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom do tuhej peny a postupne prilejeme olej a mlieko. Na záver pridáme ešte múku a prášok do pečiva. Pečieme vo forme 24 x 30 cm pri teplote 180 stupňov asi 20 minút – sledujeme. 
  2. Po upečení necháme vychladnúť a nanesieme tvarohovú náplň.
  3. Tvaroh, kyslú smotanu, cukor, šľahačky v prášku a vanilku spolu vyšľaháme do hustej hmoty. Ja som použila klasický tvaroh, syn nemá rád priznaný tvaroh, tak som ho trochu tyčovým mixérom rozmixovala, ale vôbec to nemusíte robiť. 
  4. Vo vode rozmiešame Zlaté klasy (môžete použiť aj vanilkový puding), pridáme cukor a šumienky (použila som klasické malé balenia od Dr.Oetkera – 14g). Uvaríme hustú želatínu, ktorú necháme mierne vychladnúť a pomocou lyžice nanesieme na tvarohovú náplň. 
  5. Necháme v chladničke poriadne zatuhnúť.

Stuhnutý zákusok krájame na menšie kocky, ktoré rovno servírujeme. Pred podávaním ich môžeme dozdobiť čerstvým ovocím. Ideálne sú kyslejšie druhy, ako napríklad maliny, ríbezle alebo černice. Tie rozbijú výslednú chuť a zabránia tomu, aby koláč chutil mdlo a nevýrazne.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár