NajRecept.sk Torty Sladké torty Osviežujúca kivi torta bez pečenia
Osviežujúca kivi torta bez pečenia
Recept Osviežujúca kivi torta bez pečenia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Osviežujúca torta plná šľahačky a kivi. Sušienkový základ namiesto pečenej piškóty. Lahodná chuť a jednoduchá príprava. Vyskúšajte, robila som už s jahodami, malinami, dokonca aj s mandarínkovou šťavou, do ktorej som pridala viac želatíny, aby to poriadne držalo. Na letné oslavy vynikajúca voľba. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   14.6.2021

Osviežujúca kivi torta bez pečenia

Osviežujúca torta plná šľahačky a kivi. Sušienkový základ namiesto pečenej piškóty. Lahodná chuť a jednoduchá príprava. Vyskúšajte, robila som už s jahodami, malinami, dokonca aj s mandarínkovou šťavou, do ktorej som pridala viac želatíny, aby to poriadne držalo. Na letné oslavy vynikajúca voľba. Autor: Triniti

60 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

200 g
sušienky
100 g
maslo

Biely krém:

400 g
smotanový syr
350 ml
smotana na šľahanie
150 g
práškový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
1 lyžica
citrónová šťava
10 g
želatína v prášku

Kivi vrstva:

1 kg
kivi
200 g
práškový cukor
20 g
želatína v prášku
Postup receptu
Vytlačiť
60 min
Čas prípravy
  1. Sušienky rozmixujeme na jemný prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm a vyložíme ju papierom. Navrstvíme sušienky a pekne uhladíme.
  2. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom do peny. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Do smotanového syra pridáme citrónovú šťavu, napučanú želatínu a premiešame. Potom vmiešame vyšľahanú šľahačku a spojíme. Hmotu navrstvíme na sušienkový základ.
  3. Pripravíme si menšiu misku, ktorú zvonku obalíme potravinárskou fóliou a vtlačíme ju do stredu smotanovej plnky. Odložíme do chladničky na 2 hodiny. Po 2 hodinách vyberieme misku tak, aby fólia zostala na kréme. Až potom opatrne odstránime fóliu.
  4. Kivi očistíme a pomocou mixéra rozmixujeme na kašu. Pridáme cukor a dáme na mierny oheň. Ohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a pridáme ju do kivi hmoty a premiešame. Necháme celú hmotu mierne vychladnúť a následne ju opatrne vlejeme na biely krém. Necháme v chladničke odstáť celú noc a druhý deň podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár