NajRecept.sk Torty Sladké torty Osviežujúca jahodová torta s dokonalým korpusom
Osviežujúca jahodová torta s dokonalým korpusom
Recept Osviežujúca jahodová torta s dokonalým korpusom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Šťavnatá piškóta, jemný krém zo šľahačky a mascarpone a úžasné sladké jahody na vrchu, to je kombinácia, ktorej sa nedá odolať. S touto tortou zažiarite na každej oslave. Korpus jsem pekla podle receptu od Reny a je dokonalý. Autor: Jana Jančíková

NajLucka NajLucka    ·   31.5.2024

Osviežujúca jahodová torta s dokonalým korpusom

Šťavnatá piškóta, jemný krém zo šľahačky a mascarpone a úžasné sladké jahody na vrchu, to je kombinácia, ktorej sa nedá odolať. S touto tortou zažiarite na každej oslave. Korpus jsem pekla podle receptu od Reny a je dokonalý. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

6 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
6 lyžíc
olej
štipka
soľ
240 g
hladká múka
podľa potreby
jahodový džem
troška
rum

Krém:

500 ml
šľahačková smotana 33%
500 g
mascarpone
2 ks
vanilkový cukor
podľa chuti
práškový cukor
1 ks
stužovač šľahačky

Vrch:

podľa potreby
jahody
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa chuti
rum
1 ks
jahodová galaretka želé
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
  1. Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Tuhosť overíte tak, že ak misku otočíte naopak, sneh z nej nespadne ale ostane držať hore v miske.
  2. Postupne pridáme olej, žĺtky po jednom, stále na maxime pritom šľaháme.
  3. Nakoniec už len ručne metličkou primiešame múku.
  4. Pečieme na 180 stupňov cca 45 minút.
  5. Na tortu použijeme len polku korpusu.
  6. Korpus pokvapkáme rumom a potrieme jahodovým džemom.
  7. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a pridáme mascarpone, vanilkový a práškový cukor a stužovač a všetko spolu vyšľaháme na hladký krém.
  8. Krém natrieme na korpus.
  9. Jahody rozvaríme s cukrom a kvapkou rumu a trošku rozmixujeme tyčovým mixérom.
  10. Ešte do vlažných jahôd primiešame jahodovú galaretku, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Použijeme pri tom asi 200 ml vody a cca 200 ml máme v tých jahodách.
  11. Touto jahodou zmesou zalejeme tortu a necháme ju stuhnúť do ďalšieho dňa.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár