NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Orieškové tyčinky s citrónovou polevou
Orieškové tyčinky s citrónovou polevou
Recept Orieškové tyčinky s citrónovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Orieškové koláčiky nesmú chýbať na vianočnom stole. Klasické orieškové pečivo, ktoré sa pečie na Vianoce, sú plnené oriešky. Medzi naše tradičné recepty patria aj tieto orieškové tyčinky s osviežujúcou citrónovou polevou. Zmes orieškov, škorice, badiánu a citrónovej kôry je tá najlepšia vianočná kombinácia. Autor: Sladkosti

Sladkosti.net Sladkosti.net    ·   12.10.2020

Orieškové tyčinky s citrónovou polevou

Orieškové koláčiky nesmú chýbať na vianočnom stole. Klasické orieškové pečivo, ktoré sa pečie na Vianoce, sú plnené oriešky. Medzi naše tradičné recepty patria aj tieto orieškové tyčinky s osviežujúcou citrónovou polevou. Zmes orieškov, škorice, badiánu a citrónovej kôry je tá najlepšia vianočná kombinácia. Autor: Sladkosti

35 min
Čas prípravy
16 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 g
strúhané vlašské orechy
100 g
strúhané lieskové oriešky
100 g
strúhané kešu oriešky
50 g
strúhané olúpané mandle
2 ks
vajce
250 g
krupicový cukor
1 lyžička
mletá škorica
štipka
mletý badián
1 lyžička
citrónová kôra
1-2 lyžice
citrónová šťava

Citrónová poleva:

práškový cukor
bielok
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
16 min
Čas varenia
  1. Zo surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a ihneď rozvaľkáme na plát hrubý asi 3-4 mm. Fóliu odstránime a radielkom alebo pomocou predlohy urobíme tyčinky.
  2. Preložíme ich na papierom vyložený plech, na vrch každej tyčinky navrstvíme pomocou cukrárskeho vrecka bielkovú polevu (z bielka, práškového cukru a citrónovej šťavy pomocou mixéra na najnižšom stupni vyšľaháme hustú polevu).
  3. Pečieme na 140 stupňov asi 16 minút. Sledujeme, každá rúra pečie inak. Necháme ich vychladnúť na plechu a potom ich preložíme do uzatvárateľnej nádoby.
  4. Tyčinky sa počas pečenia trochu nafúknu a trochu i popraskajú.

Môj blog: Sladkosti

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár