NajRecept.sk Dezerty Múčniky Orechovo čokoládový srnčí chrbát vo veľkonočnom prevedení
Orechovo čokoládový srnčí chrbát vo veľkonočnom prevedení
Recept Orechovo čokoládový srnčí chrbát vo veľkonočnom prevedení
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: adkas

Jednoduchý a chutný múčnik, ozdobený v štýle Veľkej noci. Autor: adkas

adkas adkas    ·   14.3.2021

Orechovo čokoládový srnčí chrbát vo veľkonočnom prevedení

Jednoduchý a chutný múčnik, ozdobený v štýle Veľkej noci. Autor: adkas

Suroviny

Základ:

3 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
100 g
polohrubá múka
3 lyžice
olej
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
2 lyžice
rum
50 g
hrozienka
50 g
posekaná čokoláda
50 g
posekané orechy
štipka
soľ

Poleva:

100 g
horká čokoláda
1 lyžička
olej

Na zajačikov:

cca 100 g
marcipán
22 ks
mandľové lupienky
na oči, ústa, nos
potravinárska farba
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a rum, prešľaháme. Pridáme nasekané orechy, čokoládu a hrozienka. Znovu premiešame. Ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Mieša sa to trochu ťažšie, pretože cesto je husté, ale od pridaného snehu z bielkov bude masa redšia a bude sa ľahšie miešať. Dávame pozor, aby sme penu nerozbili, pretože múčnik bude tuhý.
  2. Formu na srnčí chrbát vyložíme papierom na pečenie (môžete aj vymazať tukom a vysypať múkou) a celú masu vylejeme do formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov 45 minút. Kontrolujeme špajdľou. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme si z marcipánu ozdoby a necháme ich na pracovnej doske trochu vyschnúť - lepšie sa s nimi bude manipulovať. Z mandľových lupienkov urobíme ušká a z farieb oči, nos, ústa, prípadne ozdobíme mašličkou ako som to robila ja. Ak nechcete používať potravinárske farbivá, použite čokoládu - špajdľu namočíme a nakreslíme oči, ústa a nos.
  4. Čokoládu rozpustíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli a pridáme olej. Necháme mierne vychladnúť a polejeme celý múčnik. Ozdoby uložíme na vrch a necháme stuhnúť.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár