NajRecept.sk Dezerty Zákusky Orechové šialenstvo s čokoládou
Orechové šialenstvo s čokoládou
Recept Orechové šialenstvo s čokoládou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Jednoduché a hlavne rýchle orieškové rezy plné čokolády. Ak máte radi orechy, toto je tá správna voľba na sladkú dobrotu po skvelom, výdatnom obede. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   3.4.2021

Orechové šialenstvo s čokoládou

Jednoduché a hlavne rýchle orieškové rezy plné čokolády. Ak máte radi orechy, toto je tá správna voľba na sladkú dobrotu po skvelom, výdatnom obede. Autor: Triniti

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

10 ks
bielok
200 g
kryštálový cukor
1 lyžica
kakao
5 lyžíc
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
100 g
mleté nesolené arašidy

Krém:

10 ks
žĺtok
200 g
práškový cukor
200 g
horká čokoláda
200 g
maslo
100 g
posekané nesolené arašidy
1 bal.
vanilkový cukor

Glazúra:

200 g
horká čokoláda
2 lyžice
maslo
4 lyžice
olej
50 g
nasekané nesolené arašidy
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Bielky si vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme múku, zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec pridáme nesolené mleté arašidy a jemne lyžicou premiešame.
  2. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech s veľkosťou 30 x 40 cm, ktorý sme vyložili papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov (20 min).
  3. Upečené cesto necháme vychladnúť a pripravíme si krém. Nad parou si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Spenené žĺtky si odstavíme a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu spolu s vanilkovým cukrom. Miešaním rozpustíme a nakoniec mixérom vyšľaháme spolu s maslom. Pridáme nasekané arašidy a navrstvíme na vychladnutý korpus.
  4. Pripravíme si glazúru. Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme maslo a olej. Dôkladne spojíme a navrstvíme na natretý krém. Vrch posypeme nasekanými arašidy a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár