NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Orechové rožky len z 3 surovín sú hitom tohtoročných Vianoc
Orechové rožky len z 3 surovín sú hitom tohtoročných Vianoc
Recept Orechové rožky len z 3 surovín sú hitom tohtoročných Vianoc
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Príprava je naozaj veľmi jednoduchá. Stačí vyšľahať bielky s cukrom, pridať mleté vlašské orechy a potom už len vytvarovať rožteky. Suší sa to pri teplote 100 stupňov cca 1 hodinu. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   27.11.2021

Orechové rožky len z 3 surovín sú hitom tohtoročných Vianoc

Príprava je naozaj veľmi jednoduchá. Stačí vyšľahať bielky s cukrom, pridať mleté vlašské orechy a potom už len vytvarovať rožteky. Suší sa to pri teplote 100 stupňov cca 1 hodinu. Autor: Karambola

15 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny
3 ks
bielok
250 g
kryštálový cukor
300 g
mleté vlašské orechy
na obaľovanie
mleté vlašské orechy
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
  1. Bielky vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme cukor. Keď máme tuhý lesklý sneh, mixér vypneme a už len vareškou vmiešame mleté vlašské orechy.
  2. Z hmoty odoberáme lyžicou malé kôpky, ktoré dáme do mletých vlašských orechoch a rukami kôpku obalíme.
  3. Obalenú kôpku vytvarujeme do rožteka, ktorý položíme na papierom vyložený plech a dáme sušiť do rúry.
  4. Sušíme pri teplote 100 stupňov asi 1 hodinu. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár