NajRecept.sk Dezerty Múčniky Orechové rezy s broskyňovým krémom
Orechové rezy s broskyňovým krémom
Recept Orechové rezy s broskyňovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Vynikajúce rezy s orechovým cestom a vanilkovým krémom a ešte s broskyňami. Mňami! Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   8.10.2020

Orechové rezy s broskyňovým krémom

Vynikajúce rezy s orechovým cestom a vanilkovým krémom a ešte s broskyňami. Mňami! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Na korpus:

5 ks
vajce
4 lyžice
krupicový cukor
2 lyžice
vriaca voda
2 lyžice
olej
2 lyžice
najemno pomleté vlašské orechy
5 lyžíc
polohrubá múka
1/2 sáčku
prášok do pečiva
200 g
marhuľová marmeláda

Na krém:

1 veľká plechovka
broskyňový kompót
500 ml
mlieko
3 sáčky
Zlatý klas
1 bal.
vanilkový cukor Dr.Oetker
250 ml
šťava z kompótu
3 lyžice
krupicový cukor
250 g
maslo
3 lyžice
práškový cukor
2 kelímky
smotana na šľahanie
2 lyžice
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Potom postupne pridáme vodu a olej a miešame do hustej peny. Múku s kypriacim práškom preženieme sitkom, pridáme pomleté orechy a všetko dôkladne premiešame. Túto zmes potom opatrne stierkou vmiešame do ušľahanej vaječnej zmesi.
  2. Veľký plech so zvýšeným okrajom vystriekame olejom v spreji, aby nám nekĺzal papier na pečenie, ktorým plech vystelieme. Cesto premiestnime na papier a stierkou uhladíme. Pečieme v rúre na 180 stupňov cca 15 minút. Necháme trochu vychladnúť a potrieme marhuľovou marmeládou. Ak je príliš tuhá, zriedime ju rumom alebo šťavou z kompótu.
  3. Z mlieka, šťavy z kompótu, krupicového cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Necháme chvíľku prevariť a potom hrniec umiestnime do nádoby so studenou vodou a za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a rumom do bielej peny. Do tejto potom po častiach dávame chladný puding a spoločne vyšľaháme do hladkého krému.
  4. Odkvapkané broskyne prekrájame na drobné kocky a zľahka vmiešame do krému. Ten stierkou nanesieme na upečený a marmeládou potretý korpus. Pekne uhladíme tortovým nožom alebo cukrárskou kartou. Šľahačky vyšľaháme dotuha a nanesieme na krém. Dozdobíme podľa fantázie.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár