Medovníčky, ktoré sú rýchle, chutné a hlavne bez čakania na zmäknutie po upečení. Pre mňa je veľká výhoda aj to, že sú bez čakania na schladenie cesta. Pracovať s ním môžete hneď po zmiešaní všetkých surovín. Následne z neho vykrajujte ľubovoľné tvary. Ja som tentokrát zvolila srdiečka a hviezdičky. Nedávno som ich pripravovala deťom do škôlky ako darčeky. Vyskúšajte. Autor: Karambola
Medovníčky, ktoré sú rýchle, chutné a hlavne bez čakania na zmäknutie po upečení. Pre mňa je veľká výhoda aj to, že sú bez čakania na schladenie cesta. Pracovať s ním môžete hneď po zmiešaní všetkých surovín. Následne z neho vykrajujte ľubovoľné tvary. Ja som tentokrát zvolila srdiečka a hviezdičky. Nedávno som ich pripravovala deťom do škôlky ako darčeky. Vyskúšajte. Autor: Karambola
Mnohé recepty na medovníčky sú charakteristické tým, že po upečení musíte nejaký čas počkať, kým zmäknú. Pri týchto to však neplatí. Mäkké sú okamžite a zostávajú také až dovtedy, kým sa všetky nezjedia. Pokojne ich tak upečte aj tesne pred Vianocami.
Aby si medovníčky zachovali mäkkosť a príjemnú vôňu, po vychladnutí ich umiestnime do uzatvárateľnej nádoby. Ak chceme, pokojne k nim pridáme aj kúsok jablka alebo citrónovú či pomarančovú kôru. Tá zaručí sviežosť koláčikov. V prípade, že medovníky posýpame práškovým cukrom, robíme tak až tesne pred ich servírovaním. Skôr nie, pretože cukor by sa mohol roztopiť.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste