NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medovníky Okamžite mäkké a nadýchané. Rýchle vianočné medovníčky z jedného vajíčka.
Okamžite mäkké a nadýchané. Rýchle vianočné medovníčky z jedného vajíčka.
Recept Okamžite mäkké a nadýchané. Rýchle vianočné medovníčky z jedného vajíčka.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Medovníčky, ktoré sú rýchle, chutné a hlavne bez čakania na zmäknutie po upečení. Pre mňa je veľká výhoda aj to, že sú bez čakania na schladenie cesta. Pracovať s ním môžete hneď po zmiešaní všetkých surovín. Následne z neho vykrajujte ľubovoľné tvary. Ja som tentokrát zvolila srdiečka a hviezdičky. Nedávno som ich pripravovala deťom do škôlky ako darčeky. Vyskúšajte. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   30.11.2024

Okamžite mäkké a nadýchané. Rýchle vianočné medovníčky z jedného vajíčka.

Medovníčky, ktoré sú rýchle, chutné a hlavne bez čakania na zmäknutie po upečení. Pre mňa je veľká výhoda aj to, že sú bez čakania na schladenie cesta. Pracovať s ním môžete hneď po zmiešaní všetkých surovín. Následne z neho vykrajujte ľubovoľné tvary. Ja som tentokrát zvolila srdiečka a hviezdičky. Nedávno som ich pripravovala deťom do škôlky ako darčeky. Vyskúšajte. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia
Suroviny
200 g
hladká múka
80 g
práškový cukor
1 lyžička
prášok do pečiva
1 lyžička
škorica
1 ks
vajce
1 lyžička
kakao
2 lyžice
med
50 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia

Mnohé recepty na medovníčky sú charakteristické tým, že po upečení musíte nejaký čas počkať, kým zmäknú. Pri týchto to však neplatí. Mäkké sú okamžite a zostávajú také až dovtedy, kým sa všetky nezjedia. Pokojne ich tak upečte aj tesne pred Vianocami.

  1. Všetky suroviny na prípravu medovníčkov zmiešame s hnetiacim hákom za pomoci mixéra. Cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrajujeme rôzne tvary. 
  2. Tvary ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 5 minút – sledujeme. 
  3. Medovníčky ihneď po upečení preložíme na rovnú podložku, nenechávame ich na plechu, aby nestvrdli, keďže plech je ešte veľmi horúci, a potrieme ich surovým bielkom. Ostanú tak pekne lesklé.
  4. Medovníčky môžeme ozdobiť aj cukrovou polevou alebo len tak poprášiť cukrom.

Aby si medovníčky zachovali mäkkosť a príjemnú vôňu, po vychladnutí ich umiestnime do uzatvárateľnej nádoby. Ak chceme, pokojne k nim pridáme aj kúsok jablka alebo citrónovú či pomarančovú kôru. Tá zaručí sviežosť koláčikov. V prípade, že medovníky posýpame práškovým cukrom, robíme tak až tesne pred ich servírovaním. Skôr nie, pretože cukor by sa mohol roztopiť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár