Nadýchané a jemné venčeky, ktoré sú tak dobré, že sa v ústach doslova rozplývajú. Ich príprava je v porovnaní s inými dezertmi o niečo náročnejšia, no netreba sa jej vôbec báť. Ja som jedny venčeky plnila pistáciovým krémom a druhé vanilkovým, aby mala rodina aj hostia na výber. Autor: Nikuš Domankušová
Nadýchané a jemné venčeky, ktoré sú tak dobré, že sa v ústach doslova rozplývajú. Ich príprava je v porovnaní s inými dezertmi o niečo náročnejšia, no netreba sa jej vôbec báť. Ja som jedny venčeky plnila pistáciovým krémom a druhé vanilkovým, aby mala rodina aj hostia na výber. Autor: Nikuš Domankušová
Odpaľované veterníčky či venčeky sú perfektným dezertom, ktorým si získate každého jedného člena rodiny aj hosťa. Tie klasické pripravujem podľa tohto starého receptu. Tentokrát som však vyskúšala niečo nové – karamelový krém som vymenila za pistáciový a vanilkový, pričom namiesto klasických veterníkov som spravila menšie venčeky.
Odpaľované venčeky sa hodia na bežné dni aj rôzne väčšie oslavy. Plniť ich môžete takmer čímkoľvek – od jednoduchého vanilkového krému až po zaujímavý pistáciový. Pred podávaním ich môžete posypať práškovým cukrom, prípadne ich ozdobte karamelovou alebo akoukoľvek inou polevou.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste