NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Obrátený kurací rezeň so zemiakovou kašou
Obrátený kurací rezeň so zemiakovou kašou
Recept Obrátený kurací rezeň so zemiakovou kašou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Náš otecko kuracie mäso tak trochu haní a zatracuje, pretože vraj nie je príliš hodnotné, ale keď robia decká "oči", majú ho mať. Je to taká oddychová jazda po tých sviatkoch... :D Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   13.10.2020

Obrátený kurací rezeň so zemiakovou kašou

Náš otecko kuracie mäso tak trochu haní a zatracuje, pretože vraj nie je príliš hodnotné, ale keď robia decká "oči", majú ho mať. Je to taká oddychová jazda po tých sviatkoch... :D Autor: Danka

25 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
2 ks
veľké kuracie prsia
soľ
2-3 ks
vajce
strúhanka
na vyprážanie
masť alebo olej
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Mäso naplocho rozrežeme na dve polovice, všetky 4 plátky zľahka naklepeme a z oboch strán osolíme.
  2. Potom vložíme do strúhanky a dôkladne zamačkáme dlaňou strúhanku do mäsa (v prapôvodnom postupe bolo...nasypať strúhanku na papier, na ňu položiť plátok mäsa a paličkou vklepať strúhanku do mäsa... hmmm...neželáte si potom vidieť tú kuchyňu...a strúhanku si večer vyprášite aj z podprsenky Príprava receptu Obrátený kurací rezeň so zemiakovou kašou, krok 1).
  3. Plátky potom namočíme do vajca a ihneď smažíme z oboch strán dozlatista.
  4. Dajú sa robiť aj z bravčového, ale kuracie mäso je ideálne, pretože je rýchlo hotové, zatiaľ čo bravčové má tendenciu sa pripaľovať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár