NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Obrátený bravčový rezeň
Obrátený bravčový rezeň
Recept Obrátený bravčový rezeň
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: sonizna

Pečieme naopak, ale je to tak fantastické, že jedna porcia vám bude málo. K tomu zemiaková kaša alebo zemiakový šalát. Autor: sonizna

sonizna    ·   3.10.2020

Obrátený bravčový rezeň

Pečieme naopak, ale je to tak fantastické, že jedna porcia vám bude málo. K tomu zemiaková kaša alebo zemiakový šalát. Autor: sonizna

Suroviny
900 g
bravčové pliecko
12 lyžíc
strúhanka
1 lyžička
soľ
1/2 lyžičky
korenie čierne mleté
2 ks
vajce
30 ml
slnečnicový olej
6 plátkov
anglická slanina
2 ks
cibuľa
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bravčové pliecko nakrájame na šesť plátkov, každý osolíme a okoreníme.
  2. Jeden rezeň položíme na dosku, kde ho budeme klepať, posypeme z jednej strany lyžicou strúhanky, prekryjeme sáčkom a naklepeme. Otočíme, posypeme druhou lyžicou strúhanky, prekryjeme sáčkom a znova naklepeme. To isté opakujeme so všetkými ostatnými rezňami.
  3. Potom vyšľaháme vajíčka s dvoma lyžicami vody a rezne v nich obalíme. Ihneď vyprážame dozlata a skladáme do pekáča.
  4. Na spodok pekáča dáme nakrájanú cibuľu na plátky, na to dáme tri plátky mäsa a na každý plátok mäsa dáme slaninu. Posypeme druhou cibuľou nakrájanou na plátky a naukladáme ďalšie tri plátky mäsa, na ktoré dáme slaninu.
  5. Pečieme 40 minut na 180°C.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár