NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Obľúbené plnené orechy. Takto si do nich pripravíte ten najlepší maslový krém.
Obľúbené plnené orechy. Takto si do nich pripravíte ten najlepší maslový krém.
Recept Obľúbené plnené orechy. Takto si do nich pripravíte ten najlepší maslový krém.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Plnené orechy kombinujú sladké krehké cesto spolu s jemným krémom, vďaka čomu sú veľmi populárne. Na Vianoce ich pripravuje veľké množstvo domácností. Chcete ich vyskúšať aj vy? Inšpirujte sa mojím receptom.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   18.11.2024

Obľúbené plnené orechy. Takto si do nich pripravíte ten najlepší maslový krém.

Plnené orechy kombinujú sladké krehké cesto spolu s jemným krémom, vďaka čomu sú veľmi populárne. Na Vianoce ich pripravuje veľké množstvo domácností. Chcete ich vyskúšať aj vy? Inšpirujte sa mojím receptom.

40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

250 g
hladká múka
200 g
maslo
100 g
práškový cukor
20 g
kakao
štipka
soľ
150 g
mleté vlašské orechy
1 lyžica
mlieko

Na vymazanie

podľa potreby
maslo

Krém

40 ml
mlieko
100 g
mleté vlašské orechy
110 g
maslo
100 g
práškový cukor
2 lyžičky
rum
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Plnené orechy sa na sviatočnom stole krásne vynímajú a lákajú k tomu, aby ste ich ochutnali. Ich príprava je jednoduchá. Na to, aby však mali koláčiky pekný tvar, budete okrem kvalitných surovín potrebovať aj špeciálne formičky.

  1. V mise zmiešame múku, zmäknuté maslo a práškový cukor. Vytvoríme pevnú hmotu, do ktorej pridáme kakao, soľ a mleté orechy. Všetko zapracujeme a nakoniec ešte prilejeme mlieko. Cesto prehnietime, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
  2. Z cesta odtŕhame menšie kúsky, ktoré vtlačíme do formičiek vymazaných maslom. Do každého orecha spravíme palcom menšiu priehlbinu, aby sa nám potom lepšie plnil. Popritom si ale dávame pozor, aby sme do formičiek nevložili príliš veľa cesta.
  3. Naplnené formičky poukladáme na plech a pečieme pri teplote 180 °C približne 10 minút. Po vytiahnutí necháme koláčiky vychladnúť a potom ich vyklopíme.
  4. Na krém necháme v hrnci zovrieť mlieko, do ktorého následne pridáme mleté orechy. Zmes varíme približne minútu a stiahneme z ohňa.
  5. V mise vyšľaháme zmäknuté maslo, do ktorého pridáme práškový cukor. Prešľaháme, pridáme uvarenú orechovú zmes a zas šľaháme. Nakoniec ešte pridáme rum, ktorý zapracujeme mixérom.
  6. Hotovú plnku vložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ňou orechy.

Pred podávaním môžeme orechy posypať práškovým cukrom alebo ich obliať čokoládovou polevou.

 

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár