NajRecept.sk Dezerty Koláče Moravské koláče Obľúbené moravské svadobné koláče, ktoré sa pečú na jednom plechu ako svadobné rezy.
Obľúbené moravské svadobné koláče, ktoré sa pečú na jednom plechu ako svadobné rezy.
Recept Obľúbené moravské svadobné koláče, ktoré sa pečú na jednom plechu ako svadobné rezy.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Jedná sa o známe malé koláčiky, obvykle pripravované na svadobné oslavy. Nedávno som objavila recept na svadobné rezy, ktoré sú nielen ľahké na prípravu, ale aj rýchle. Tieto koláče sa pečú celé na jednom pekáči a potom sa krájajú na jednotlivé porcie, čo im dáva podobu svadobných rezov. Tieto obľúbené svadobné koláčiky sa tak pripravujú efektívnejšie a jednoduchšie.

Petra H Petra H    ·   9.2.2024

Obľúbené moravské svadobné koláče, ktoré sa pečú na jednom plechu ako svadobné rezy.

Jedná sa o známe malé koláčiky, obvykle pripravované na svadobné oslavy. Nedávno som objavila recept na svadobné rezy, ktoré sú nielen ľahké na prípravu, ale aj rýchle. Tieto koláče sa pečú celé na jednom pekáči a potom sa krájajú na jednotlivé porcie, čo im dáva podobu svadobných rezov. Tieto obľúbené svadobné koláčiky sa tak pripravujú efektívnejšie a jednoduchšie.

45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

480 g
hladká múka
100 g
maslo
3 ks
žĺtok
1 bal.
vanilkový cukor
1/4 lyžičky
soľ
100 ml
mlieko
30 g
práškový cukor
strúhaná kôra z 1 citróna

Kvások:

42 g
droždie
130 ml
teplé mlieko
20 g
práškový cukor
20 g
hladká múka

Tvarohová náplň:

500 g
tvaroh
2 bal.
vanilkový cukor
60 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
20 g
vanilkový puding
strúhaná kôra z 1 citróna

Mrvenička:

120 g
maslo
120 g
hladká múka
80 g
práškový cukor

Dokončenie:

50 g
maslo
20 ml
rum
slivkový lekvár
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Kvások:
    Rozmrvíme droždie do mlieka, prisypeme cukor a múku, všetko dôkladne zamiešame a zmes umiestnime na teplé miesto, aby kvások začal pracovať.
  2. Tvarohová náplň:
    Všetky ingrediencie spojíme do jednotnej zmesi.
  3. Drobenka
    Spracujeme múku, cukor a maslo do konzistencie mrveničky.
  4. Cesto:
    Do misy umiestnime múku, pridáme rozpustené teplé maslo, žĺtky, štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru, mlieko, oba druhy cukru a vzídený kvások. Zo všetkých týchto surovín vypracujeme hladké cesto. Toto cesto potom necháme na teplom mieste odpočívať, aby kyslo, čo obvykle trvá asi hodinu.
  5. Rozvaľkáme cesto na plech s rozmermi 42x31 cm, ktorý sme predtým vyložili papierom na pečenie. Cesto potrieme vrstvou lekváru, na ktorú nanesieme tvarohovú zmes a celé posypeme posýpkou. Kým koláč vložíme do rúry, necháme ho ešte približne 20 minút kysnúť. Následne ho pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov, pečenie trvá zhruba 30 minút. Akonáhle koláč vyberieme z rúry, ihneď ho pokvapkáme zmesou rozpusteného masla a rumu. Až koláč vychladne, môžeme ho posypať cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár