NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Obľúbené jablčné tornádo. Úžasný koláč s nastrúhanými jablkami a pudingom.
Obľúbené jablčné tornádo. Úžasný koláč s nastrúhanými jablkami a pudingom.
Recept Obľúbené jablčné tornádo. Úžasný koláč s nastrúhanými jablkami a pudingom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Obvykle som do svojich jablčných múčnikov pridávala tvaroh alebo kyslú smotanu, aby boli šťavnatejšie a mali bohatšiu chuť. Avšak odvtedy, čo som objavila kombináciu s pudingom, sa mi podarilo vytvoriť niečo úplne mimoriadne. Tento jablkový koláčik je jedinečný svojou jemnosťou, krehkosťou a dokonalou harmóniou chutí. Jemne strúhané jablká sa perfektne snúbia s lahodným pudingom, vytvárajúc tak nezabudnuteľný zážitok pre vaše chuťové bunky. Nechajte sa uniesť týmto jablčným tornádom a pripravte si tento fantastický dezert, ktorý si zamilujete od prvého sústa.

Triniti Triniti    ·   25.10.2023

Obľúbené jablčné tornádo. Úžasný koláč s nastrúhanými jablkami a pudingom.

Obvykle som do svojich jablčných múčnikov pridávala tvaroh alebo kyslú smotanu, aby boli šťavnatejšie a mali bohatšiu chuť. Avšak odvtedy, čo som objavila kombináciu s pudingom, sa mi podarilo vytvoriť niečo úplne mimoriadne. Tento jablkový koláčik je jedinečný svojou jemnosťou, krehkosťou a dokonalou harmóniou chutí. Jemne strúhané jablká sa perfektne snúbia s lahodným pudingom, vytvárajúc tak nezabudnuteľný zážitok pre vaše chuťové bunky. Nechajte sa uniesť týmto jablčným tornádom a pripravte si tento fantastický dezert, ktorý si zamilujete od prvého sústa.

40 min
Čas prípravy
75 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 hrnčeky
hladká múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
1 hrnček
múčkový cukor
250 g
maslo
6 ks
žĺtok
2 lyžice
kyslá smotana

Náplň:

10 ks
jablká
1/4 hrnčeka
voda
1 hrnček
kryštálový cukor
1 lyžička
škorica
1 lyžica
zemiakový škrob
4 lyžice
citrónová šťava
4 lyžice
strúhanka

Bielková pena:

6 ks
bielok
1/2 hrnčeka
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový puding
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
75 min
Čas varenia
  1. Všetky potrebné ingrediencie na prípravu cesta dôkladne zmiešame v mise a vytvoríme z nich cesto, ktoré následne rozdelíme na dve časti v pomere jedna k dvom. Každú časť zvlášť zabalíme do potravinovej fólie a umiestnime ich do chladničky, pričom menšiu časť cesta odporúčam dať skôr do mrazničky, pretože ju potom bude jednoduchšie nastrúhať na vrchnú časť koláča.
  2. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle, umiestnime ich do hrnca a posypeme cukrom a škoricou. Pridáme citrónovú šťavu a všetko dusíme približne štvrťhodinu, až jablká získajú potrebnú mäkkosť. Potom pridáme vodu zmiešanú so škrobom a pokračujeme vo varení, kým náplň nezhustne.
  3. Najprv si pripravíme plech, ktorého dno pokryjeme papierom na pečenie a zároveň zapneme rúru, aby sa vyhriala na 180 stupňov Celzia. Na dno plechu následne rovnomerne nastrúhame väčšiu časť pripraveného cesta a vložíme do rúry. Pečieme zhruba 8 minút, potom plech vyberieme a necháme obsah zľahka vychladnúť. Po vychladnutí cesto posypeme strúhankou.
  4. Na cesto posypané strúhankou nanesieme vrstvu dusených jabĺčok. Potom pripravíme bielkovú penu - bielky vyšľaháme s cukrom do pevného a lesklého stavu. Na záver opatrne vmiešame pudingový prášok, a to pri najnižších otáčkach mixéra, aby sme zachovali vzdušnú štruktúru peny. Bielkovú penu potom rozotrieme na vrstvu jabĺčok.
  5. Na vrstvu bielkovej peny nastrúhame menšiu časť cesta, ktorú sme vopred uložili do mrazničky, čo uľahčí strúhanie. Celú formu potom vložíme späť do rúry, ktorou sme znížili teplotu na 170 stupňov Celzia, a pečieme približne 50 minút. Počas pečenia je dôležité proces sledovať, aby koláč dosiahol perfektnú konzistenciu a nebol prepečený.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty