NajRecept.sk Torty Sladké torty Oblíž prst torta. Legendárny zákusok trochu inak.
Oblíž prst torta. Legendárny zákusok trochu inak.
Recept Oblíž prst torta. Legendárny zákusok trochu inak.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Marcela Sácká

Torta ako stvorená na sviatky, oslavy aj bežné dni. Tradičný oblíž prst robím zvyčajne ako rezy, no tentokrát som z neho spravila tortu a môžem povedať, že to bolo skvelé rozhodnutie. Doma si ju všetci pochvaľovali a už sa tešia, ako ju spravím znova. Autor: Marcela Sácká

Naďa Černá Naďa Černá    ·   20.4.2025

Oblíž prst torta. Legendárny zákusok trochu inak.

Torta ako stvorená na sviatky, oslavy aj bežné dni. Tradičný oblíž prst robím zvyčajne ako rezy, no tentokrát som z neho spravila tortu a môžem povedať, že to bolo skvelé rozhodnutie. Doma si ju všetci pochvaľovali a už sa tešia, ako ju spravím znova. Autor: Marcela Sácká

35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
4 lyžice
vlažná voda
150 g
práškový cukor
100 g
hladká múka
podľa potreby
kakao
1 ks
prášok do pečiva

Krém:

500 ml
mlieko
5 ks
žĺtky
200 g
prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
4 lyžice
hladká múka
1 ks
maslo

Sneh:

5 ks
bielky
250 g
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Oblíž prst je tradičný zákusok, ktorý sa robí už dlhé roky. U nás doma ho máme veľmi radi, no namiesto toho, aby som ho upiekla na plechu, som ho dala do tortovej formy. Torta bola veľmi pekná a som si istá, že by bola vhodná aj na narodeninovú oslavu alebo nejaké výročie.

  1. Žĺtky vyšľaháme s vlažnou vodou a práškovým cukrom. Následne pridáme hladkú múku, kakao, prášok do pečiva a vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 stupňov Celzia približne 25 minút.
  3. Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém. Z mlieka, žĺtkov, práškového a vanilkového cukru a múky uvaríme hustú kašu, do ktorej zašľaháme maslo.
  4. Pripravený krém nanesieme na vychladnutý korpus.
  5. Bielky a cukor vyšľaháme nad parou a následne nanesieme na tortu. Dáme do chladničky zachladiť a môžeme podávať.

Pred podávaním som tortu ozdobila nastrúhanou čokoládou. Okrem nej môžete použiť pokojne aj kakao. Chceli by ste si pripraviť klasický oblíž prst na plech? Vyskúšajte tento overený recept, s ktorým sa vám vždy podarí.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár