NajRecept.sk Dezerty Koláče Objavte tajomstvo šťavnatosti najlepšieho receptu na hruškový koláč bez vody a mlieka, kde jogurt robí zázraky.
Objavte tajomstvo šťavnatosti najlepšieho receptu na hruškový koláč bez vody a mlieka, kde jogurt robí zázraky.
Objavte tajomstvo šťavnatosti najlepšieho receptu na hruškový koláč bez vody a mlieka, kde jogurt robí zázraky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Zahájte hruškovú sezónu sladkým a šťavnatým dezertom. Jemné cesto sa vám rozplynie na jazyku, pričom kyslasté ovocie zaručí, že výsledný koláč nebude mdlý. Plusom je tiež to, že recept nie je časovo náročný. Hotový ho budete mať do hodiny.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   4.9.2024

Objavte tajomstvo šťavnatosti najlepšieho receptu na hruškový koláč bez vody a mlieka, kde jogurt robí zázraky.

Zahájte hruškovú sezónu sladkým a šťavnatým dezertom. Jemné cesto sa vám rozplynie na jazyku, pričom kyslasté ovocie zaručí, že výsledný koláč nebude mdlý. Plusom je tiež to, že recept nie je časovo náročný. Hotový ho budete mať do hodiny.

15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

250 g
hladká múka
3 ks
vajce
2 lyžice
kukuričný škrob
1/2 bal
kypriaci prášok
200 g
kryštálový cukor
štipka
soľ
200 g
biely jogurt
50 ml
olej

Plnka

5 ks
hruška
3 lyžice
trstinový cukor
3 lyžičky
škorica
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Na šťavnatý hruškový koláč môžete použiť čerstvé ovocie aj kompót. Dokonca cesto je tak univerzálne, že ak by ste nemali chuť na hrušky, môžete ich zameniť za jahody, jablká alebo broskyne.

  1. V miske zmiešame múku, kukuričný škrob, kypriaci prášok a soľ.
  2. Do druhej misky rozbijeme vajíčka, pridáme cukor a všetko pomocou mixéra vymiešame dohladka. Následne ručne primiešame jogurt a olej.
  3. Do tekutej zmesi postupne zapracujeme suché ingrediencie a všetko dôkladne premiešame. Hotové cesto prelejeme do vymastenej tortovej formy.
  4. Hrušky očistíme, nakrájame na menšie kúsky, posypeme zmesou trstinového cukru a škorice a poukladáme na koláč.
  5. Hruškový koláč pečieme pri teplote 180 ºC približne 40 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár