NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medovníky Objavte najlepší vianočný recept. Tieto plnené medovníkové kolieska očaria každého.
Objavte najlepší vianočný recept. Tieto plnené medovníkové kolieska očaria každého.
Objavte najlepší vianočný recept. Tieto plnené medovníkové kolieska očaria každého.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Fantastické kolieska s medom, naplnené marhuľovým džemom, ktorý som varila minulého roku. K džemu som pridala aj pomleté medové kolieska, ktoré krásne náplň zahustili. Boli mäkké snáď za hodinu státia. Na vrch som dala čokoládu a nasekané skaramelizované orechy. Samozrejme zdobenie je na každom z nás, mne sa páčia takto jednoduché. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   22.11.2023

Objavte najlepší vianočný recept. Tieto plnené medovníkové kolieska očaria každého.

Fantastické kolieska s medom, naplnené marhuľovým džemom, ktorý som varila minulého roku. K džemu som pridala aj pomleté medové kolieska, ktoré krásne náplň zahustili. Boli mäkké snáď za hodinu státia. Na vrch som dala čokoládu a nasekané skaramelizované orechy. Samozrejme zdobenie je na každom z nás, mne sa páčia takto jednoduché. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny
600 g
hladká múka
300 g
práškový cukor
200 g
med
150 g
maslo
3 ks
vajce
1 bal.
škoricový cukor
1 bal.
kypriaci prášok do perníka
trochu
marhuľový džem
trochu
pomleté medovníky
na polevu
čokoláda
na ozdobu
orechy
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny dáme do misky a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc. Cesto je trochu redšie, ale je to takto dobré.
  2. Potom cesto spracujeme na pracovnej doske, poriadne pomúčime, aby sa neprilepilo. Vykrojíme kolieska, ktoré dáme upiecť na plech s papierom na pečenie. 
  3. Pečieme vo vored vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Ja som piekla 7 minút - záleží však na hrúbke vykrojených koliesok.
  4. Po upečení ich necháme na plechu vychladnúť - sú mäkké, neprekladáme ich, aby sme ich nezlomili alebo nezdeformovali. Po vychladnutí sú krásne tuhé. 
  5. Zlepujeme ich džemom, do ktorého sme pridali pomleté medovníčky.
  6. Vrch namočíme do čokoládovej polevy a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár