NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Objavte klasiku na vianočnom stole. Babičkine orieškové rožky, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
Objavte klasiku na vianočnom stole. Babičkine orieškové rožky, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
Recept Objavte klasiku na vianočnom stole. Babičkine orieškové rožky, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Tento recept je obľúbený pre svoju jednoduchosť a výslednú lahodnosť. Tieto rožky sú vyrobené z tradičných surovín a po upečení sú obalené v práškovom cukre, čo im dodáva typickú sladkosť. Sú ideálne na sviatočné stolovanie a prinášajú nostalgickú chuť, ktorú si pamätáme z detstva.

NajLucka NajLucka    ·   7.12.2023

Objavte klasiku na vianočnom stole. Babičkine orieškové rožky, ktoré sa rozplývajú na jazyku.

Tento recept je obľúbený pre svoju jednoduchosť a výslednú lahodnosť. Tieto rožky sú vyrobené z tradičných surovín a po upečení sú obalené v práškovom cukre, čo im dodáva typickú sladkosť. Sú ideálne na sviatočné stolovanie a prinášajú nostalgickú chuť, ktorú si pamätáme z detstva.

20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať:

350 g
hladká múka
210 g
maslo
100 g
mleté vlašské orechy
70 g
práškový cukor
1 ks
vajce
na obalenie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
  1. Na prípravu cesta kombinujeme všetky potrebné ingrediencie v miske a používame mixér na vytvorenie hladkej zmesi. Po dokonalom premiešaní cesto zabalíme do potravinového obalu a necháme ho chladnúť v chladničke po dobu minimálne jednej hodiny, aby získalo správnu konzistenciu.
  2. Po odpočinku v chladničke cesto vyberieme a začneme odlamovať menšie kúsky. Tieto kúsky potom ručne formujeme do tvaru rožkov. Hotové rožky potom pokladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, pripravené na pečenie.
  3. Rožky pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 10 minút. Je dôležité starostlivo sledovať ich pečenie, aby sa nepripiekli a nezostali suché.
  4. Akonáhle sú rožky upečené a ešte teplé, obalíme ich v práškovom cukre, čo im dodá typickú sladkosť a lákavý vzhľad. Potom ich necháme vychladnúť, aby sa cukor dobre uchytil a rožky získali tú správnu konzistenciu.
  5. Po vychladnutí rožkov je vhodné ich uschovať v papierových krabičkách.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár