NajRecept.sk Torty Sladké torty Nugátová torta s kokosovými guličkami
Nugátová torta s kokosovými guličkami
Recept Nugátová torta s kokosovými guličkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: adanecka11

Inšpirovala som sa od Raspberrybrunette. Nemohla som tejto sladkej dobrote odolať. Je to síce prácny dezert, ale celkom jednoduchý a veľmi chutný. Autor: Aďka

adanecka11    ·   7.4.2021

Nugátová torta s kokosovými guličkami

Inšpirovala som sa od Raspberrybrunette. Nemohla som tejto sladkej dobrote odolať. Je to síce prácny dezert, ale celkom jednoduchý a veľmi chutný. Autor: Aďka

Suroviny

Cesto:

7 ks
bielok
210 g
kryštálový cukor
5 ks
žĺtok
100 ml
olej
70 g
hladká múka
40 g
hrubá múka
50 g
kakao

Kokosové guličky:

200 ml
mlieko
100 g
práškový cukor
200 g
kokos
1 bal.
vanilkový cukor
1 tuba cca 75 g
kondenzované mlieko

Nugátová plnka:

600 ml
mlieko
2 bal.
vanilkový puding
5 lyžíc
kryštálový cukru
250 g
maslo
2 lyžice
nutela

Ďalej budeme potrebovať:

na ozbodu
kokos
100 g
čokoláda
200 g
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky s cukrom vyšľaháme do tuhého snehu a potom pridáme vopred vymiešané žĺtky s olejom. Jemne vareškou premiešame. Do tejto masy postupne pridáme preosiatu múku, do ktorej sme pridali kakao a znova jemne, ale dôkladne premiešame vareškou. Hmotu vylejeme do formy s priemerom 26 cm, dno som vystlali papierom a piekla som pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Po upečení a vychladnutí prekrojíme na polovicu.
  2. Mlieko zmiešame s cukrom a privedieme do varu. Keď mlieko vrie, pridáme kokos a premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Keď hmota ochladila, pridáme celú tubu salka, znovu premiešame. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obalíme v kokose a odložíme nabok.
  3. Do mlieka zamiešame pudingový prášok, pridáme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme 1 minútu a odstavíme. Hrniec prikryjeme alobalom a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Nakoniec pridáme nutelu a spojíme.
  4. Keď máme všetko pripravené už len zložiť dohromady všetko čo sme pripravili. Na cesto natrieme tretinu krému, poukladáme guličky, navrstvíme druhú tretinu krému, prikryjeme druhou polovicou cesta a zvyšným krémom potrieme celý povrch. Boky posypeme kokosom, na vrch nalejeme čokoládovú polevu (100 g čokoláda, 200 ml kyslá smotana) urobíme vidličkou vzory a poukladáme guličky.
  5. Inšpirovala som sa od Raspberrybrunette. Nemohla som tejto sladkej dobrote odolať. Je síce prácna, ale celkom jednoduchá a veľmi chutná.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár