Zo všetkých ingrediencií na halušky si vymiešame varechou polotuhé cesto. Vodu pridávame postupne, aby sme získali polotuhé cesto, ktoré pôjde dobre pretláčať cez haluškovač. Cesto necháme cca 1/2 hoďky odpočinúť.
Do vriacej osolenej vody cez haluškové sito pretláčame cesto, opatrne zamiešame, aby sa nám neprichytilo ku dnu. Až halušky vyplávajú k hladine, varíme ešte 3 minúty. Potom scedíme do sitka, krátko prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať.
Do panvice si dáme na kocky pokrájanú slaninu a necháme vyškvariť. Pridáme halušky /mala som 1/4 z dávky/, ďalej na kocky pokrájanou šunku a chvíľku opekáme.
Potom rozklepneme vajcia, zamiešame, osolíme a okoreníme a pridáme nastrúhanú goudu. Keď sa nám vajcia zrazia a syr rozpustí, máme hotovo. Na tanieri posypeme lahôdkovým droždím /nemusíme/ a nakrájanou pažítkou.