NajRecept.sk Torty Sladké torty Mrkvová torta Neuveriteľne vláčna a šťavnatá mrkvová torta bez lepku. Klasickú múku nahradíte takto jednoducho.
Neuveriteľne vláčna a šťavnatá mrkvová torta bez lepku. Klasickú múku nahradíte takto jednoducho.
Recept Neuveriteľne vláčna a šťavnatá mrkvová torta bez lepku. Klasickú múku nahradíte takto jednoducho.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Chceli by ste si dať nejaký dobrý dezert, no nemôžete lepok alebo sa mu snažíte čo najviac vyhýbať? Vyskúšajte tento recept na bezlepkovú mrkvovú tortu, ktorá má výbornú chuť a na rozdiel od iných bežných zákuskov je o niečo zdravšia.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.9.2024

Neuveriteľne vláčna a šťavnatá mrkvová torta bez lepku. Klasickú múku nahradíte takto jednoducho.

Chceli by ste si dať nejaký dobrý dezert, no nemôžete lepok alebo sa mu snažíte čo najviac vyhýbať? Vyskúšajte tento recept na bezlepkovú mrkvovú tortu, ktorá má výbornú chuť a na rozdiel od iných bežných zákuskov je o niečo zdravšia.

40 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

2 ks
vajce
80 g
trstinový cukor
60 ml
rastlinný olej
80 g
hladká ryžová múka
70 g
mleté mandle
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
1 lyžička
škorica
2 lyžice
orechové maslo
170 g
nastrúhaná mrkva

Krém

250 g
polotučný tvaroh
100 g
kyslá smotana
podľa chuti
med
podľa potreby
nasekané orechy
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Mrkvová torta je tradičným dezertom, ktorý je charakteristický svojou šťavnatosťou a krásnou vôňou. Cesto zvyčajne obsahuje orechy, škoricu a ďalšie voňavé korenie. My sme si tentokrát pripravili bezlepkovú verziu torty so sviežim tvarohovým krémom, ktorý ju perfektne doplnil.

  1. Vajcia spolu s cukrom a olejom vyšľaháme do peny.
  2. V druhej miske zmiešame ryžovú múku, mleté mandle, prášok do pečiva a škoricu.
  3. K suchým surovinám postupne pridáme tie mokré a nakoniec do zmesi zapracujeme aj nastrúhanú mrkvu a orechové maslo.
  4. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 °C.
  5. Kým sa cesto pečie, pripravíme krém. Na ten zmiešame tvaroh s kyslou smotanou a ochutíme medom.
  6. Mrkvový koláč vytiahneme z rúry a necháme ho úplne vychladnúť. Potom ho na dvakrát prekrojíme a naplníme krémom. Krém rozdelíme tak, aby nám zostal aj na vrch a boky torty.
  7. Boky torty ešte ozdobíme nasekanými orechmi a podávame.

Inšpirácia z blogu Vikendovepeceni.cz

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár