Jablkové muffiny robím vždy, keď potrebujem rýchly, no pritom chutný dezert. Naposledy som ich piekla ako sladkú bodku za obedom, no veľký úspech mali aj na rôznych oslavách či posedeniach s blízkymi.
Jablkové muffiny robím vždy, keď potrebujem rýchly, no pritom chutný dezert. Naposledy som ich piekla ako sladkú bodku za obedom, no veľký úspech mali aj na rôznych oslavách či posedeniach s blízkymi.
Tieto jablkové muffiny sú mierne odlišné od klasických. Ich základ totižto tvorí krehké maslové cesto, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. V kombinácii s mierne kyslastými jablkami a posýpkou sú neodolateľné.
Hotové muffiny nechajte vychladnúť a následne opatrne vytiahnite z formy. Určite ju však nepreklápajte, aby z muffinov neopadala všetka mrvenička. Dezert môžete podávať samostatne, prípadne ho doplňte o čerstvé jablká, trochu šľahačky alebo ho len posypte práškovým cukrom.
Video recept:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste