Pripravíme si kvások z 2 lyžičiek cukru, mlieka a droždia.
V miske zmiešame múku, štipku soli, cukor, žĺtky, mlieko, olej a kvások. Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinu - aby zdvojnásobilo objem.
Kým cesto nakysne, urobíme si puding. Po vychladnutí puding vyšľaháme s maslom a odložíme do chladničky.
Urobíme valčeky o priemere cca 1 cm a dlhé asi 20 cm, ktoré ohneme na polovicu, tým vzniknú dva pramene, ktoré zapletieme a koniec vsunieme dole. (Z cesta sa snažíme vyvaľkať tzv. "hady" o hrúbke prsta a rozkrojíme ich po 20 cm. "Hada" ohneme na polovicu a zakrútime ako vrták.)
Necháme na plechu kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 200 st. cca 15 minút (dozlata).
Keď vychladnú, prekrojíme ich, naplníme a posypeme práškovým cukrom. Z dávky výjde cca 18 ks o dĺžke 10 cm.