NajRecept.sk Dezerty Koláče Neskutočné buchty plnené lekvárom. Podľa susedky najlepšie kysnuté buchty, aké kedy jedla.
Neskutočné buchty plnené lekvárom. Podľa susedky najlepšie kysnuté buchty, aké kedy jedla.
Recept Neskutočné buchty plnené lekvárom. Podľa susedky najlepšie kysnuté buchty, aké kedy jedla.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Extrémne jemné a veľmi chutné plnené buchty ako od babičky. Cesto je jemné aj vďaka prekladaniu s maslom. Plnila som domácim lekvárom od mamky. Samozrejme, naplniť môžete čímkoľvek. Orechmi, makom, tvarohom, nutellou, čokoládou, kokosom – možností je naozaj veľa. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   2.10.2024

Neskutočné buchty plnené lekvárom. Podľa susedky najlepšie kysnuté buchty, aké kedy jedla.

Extrémne jemné a veľmi chutné plnené buchty ako od babičky. Cesto je jemné aj vďaka prekladaniu s maslom. Plnila som domácim lekvárom od mamky. Samozrejme, naplniť môžete čímkoľvek. Orechmi, makom, tvarohom, nutellou, čokoládou, kokosom – možností je naozaj veľa. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

200 ml
mlieko
200 ml
voda
100 ml
olej
1 kocka
droždie
2 lyžice
kryštálový cukor
1 ks
vajce
1 ks
bielok
780 g
polohrubá múka
1 lyžička
soľ

Ďalej:

100 g
maslo
podľa potreby
lekvár

Na potretie:

1 ks
žĺtok
1 lyžica
mlieko
na posypanie
mak
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Tieto jemné buchty plnené sladkým lekvárom sú dokonalé pre každého milovníka kysnutých koláčov. Ich príprava si síce vyžaduje viac času, no rozhodne stojí za to. Buchty sú sýte, takže sú výborné napríklad na raňajky alebo ako dezert k popoludňajšej káve.

  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť zakryté utierkou pol hodinu. 
  2. Potom cesto preložíme na dosku, vypracujeme ho do guľôčky, prekrojíme na 12 rovnakých častí a tie vytvarujeme do menších guľôčok.
  3. Každú guľôčku rozvaľkáme na tenký plát, ktorý potrieme maslom, a protiľahlé kraje preložíme doprostred. Do stredu navrstvíme lekvár, kraje preložíme cez lekvár a buchtičku umiestnime na papierom vyložený plech.
  4. Takto pripravené buchtičky necháme na plechu kysnúť asi 15 minút a potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého sme pridali mlieko. Posypeme makom a dáme piecť na 180 stupňov asi 20 minút. Upečené vyberieme a necháme vychladnúť pod utierkou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár