NajRecept.sk Dezerty Múčniky Neprekonateľný maďarský makový krémeš. Doslova makové nebo. Veľmi obľúbený recept u nás doma.
Neprekonateľný maďarský makový krémeš. Doslova makové nebo. Veľmi obľúbený recept u nás doma.
Neprekonateľný maďarský makový krémeš. Doslova makové nebo. Veľmi obľúbený recept u nás doma.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Vyskúšajte tento výborný recept na maďarský makový krémeš, zo stola vám zmizne mihnutím oka!

Mishenka Mishenka    ·   16.2.2024

Neprekonateľný maďarský makový krémeš. Doslova makové nebo. Veľmi obľúbený recept u nás doma.

Vyskúšajte tento výborný recept na maďarský makový krémeš, zo stola vám zmizne mihnutím oka!

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
200 g
mletý mak
150 g
maslo
150 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
6 ks
vajce
citrónová kôra
1/2 ks
prášok do pečiva

Krém:

500 ml
mlieko
1 ks
Zlatý klas alebo vanilkový puding
1 ks
vanilkový cukor
125 g
zmäknuté maslo
80 g
práškový cukor

Poleva:

100 g
horká čokoláda
100 ml
šľahačková smotana
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Do misky preosejeme múku, pridáme mak, citrónovú kôru a prášok do pečiva. Premiešame.
  2. Oddelíme žĺtka a bielka a z bielkov vyšľaháme sneh.
  3. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
  4. Postupne do peny pridávame žĺtka a sneh z bielkov a nakoniec pridáme zmes z múky.
  5. Cesto vylejeme na pečiaci papier a pečieme na 180 st asi 20 minút.
  6. Kým sa cesto upečie, pripravíme si krém: z mlieka, vanilkové cukru a zlatého klasu si uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť.
  7. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny a zmiešame s pudingom.
  8. Cesto po upečení a vychladnutí rovnomerne orežeme a rozdelíme na dve rovnaké kusy.
  9. Jeden kus je spodok, na ktorý dáme pripravený krém a druhým kusom to prikryjeme. Zvyšným krémom zarovnáme okraje.
  10. Nakoniec na vrch nalejeme čokoládovú polevu, ktorú sme urobili rozpustením čokolády vo vodnom kúpeli a zmešaním so smotanou.
  11. Koláč musí 4-5 hodín odstáť, aby korpusy zmäkli a krém zatuhol. Ideálne nechať postáť cez noc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár