NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Neprekonateľné langoše - originálny recept od kuchára z jarmoku, lepšie som doma ešte nejedla.
Neprekonateľné langoše - originálny recept od kuchára z jarmoku, lepšie som doma ešte nejedla.
Neprekonateľné langoše - originálny recept od kuchára z jarmoku, lepšie som doma ešte nejedla.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Určite ste jedli langoš, ktorý vám nechutil. Bol veľmi mastný a neochutený. Na povrchu skoro žiadna omáčka a bez strúhaného syra. Tentokrát to je pravý opak. S týmto receptom zabodujete aj u náročného maškrtníka. Cesto je jemné vo vnútri a na povrchu extra chrumkavé. Vôbec nieje mastný a nezabúdajte ani na to, aby ste po upečení pred podávaním povrch potreli cesnakom. Bez toho to nejde. Autor: Jaja

Jaja79    ·   9.2.2023

Neprekonateľné langoše - originálny recept od kuchára z jarmoku, lepšie som doma ešte nejedla.

Určite ste jedli langoš, ktorý vám nechutil. Bol veľmi mastný a neochutený. Na povrchu skoro žiadna omáčka a bez strúhaného syra. Tentokrát to je pravý opak. S týmto receptom zabodujete aj u náročného maškrtníka. Cesto je jemné vo vnútri a na povrchu extra chrumkavé. Vôbec nieje mastný a nezabúdajte ani na to, aby ste po upečení pred podávaním povrch potreli cesnakom. Bez toho to nejde. Autor: Jaja

75 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
polohrubá múka
500 ml
mlieko
250 ml
kyslá smotana
50 g
čerstvé droždie
štipka
kryštálový cukor
1 lyžička
jedlá sóda
1 lyžička
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
75 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny vypracujeme do jednotného cesta, ktoré necháme v miske zakryté bavlnenou utierkou kysnúť asi jednu hodinu.
  2. Po vyksnutí z cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré vypracujeme do guličky, následne na placku, ktorú smažíme v dostatočnom množstve oleja dozlata.
  3. Vrch potrieme cesnakovou vodou - do vody prelisujeme cesnak. Potrieme tatárskou omáčkou a bohatou posypeme strúhaným syrom. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár