Datle si vykôstkujem a nakrájam na kúsky, orechy tiež nakrájam alebo nalámem na kúsky. Hmotu rukami spojím a aspoň čiastočne spracujem, aby držala pohromade.
Formu mám menšiu /16 cm priemer/, na dno dám papier na pečenie a dám hmotu z datlí a orechov. Aby bola na celej ploche dole.
Pripravím si náplň. Tvaroh si zmiešam so stéviou. Smotanu si vyšľahám a v troške vody dám rozpustiť želatínu. Všetko zmiešam dohromady a vznikne hladký krém, ktorý nalejem na podklad z ďatlí s orechmi. Dám na 30 minút do chladničky.
Pripravím si ovocie. Hrsť mrazeného ovocia - zaliala som trochou vody a pridala stéviu a želatínu. Prehriala som v kastróliku, aby sa želatína rozpustila. Nechala som chvíľku vychladnúť a potom som naliala zmes na tvaroh a opäť dala na hodinu chladiť.
Za hodinu som tortu vybrala z formy a servírovala. Dobrú chut prajem.
Recept doporučuji! Omylem jsem dala dislike, až zjistím, jak to napravit, tak to napravím!