NajRecept.sk Torty Sladké torty Nepečené torty Nepečený pomarančový svieži sen so šľahačkovým krémom.
Nepečený pomarančový svieži sen so šľahačkovým krémom.
Recept Nepečený pomarančový svieži sen so šľahačkovým krémom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jednoduchý, rýchly, veľmi chutný a osviežujúci. Tak by som opísala tento dezert. Pomarančový džús, ktorý som doň použila, sa dá, samozrejme, zameniť za iný typ. Viete si tak prispôsobiť farebnú kombináciu danej príležitosti. Krém pozostáva iba zo šľahačkovej smotany a uvarenej džúsovej kaše. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   15.3.2025

Nepečený pomarančový svieži sen so šľahačkovým krémom.

Jednoduchý, rýchly, veľmi chutný a osviežujúci. Tak by som opísala tento dezert. Pomarančový džús, ktorý som doň použila, sa dá, samozrejme, zameniť za iný typ. Viete si tak prispôsobiť farebnú kombináciu danej príležitosti. Krém pozostáva iba zo šľahačkovej smotany a uvarenej džúsovej kaše. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

3 bal.
dlhé detské piškóty
100 ml
mlieko

Krém:

200 ml
pomarančový džús
2 lyžice
kryštálový cukor
1 lyžica
kukuričný škrob
400 ml
smotana na šľahanie
2 lyžice
práškový cukor

Vrch:

300 ml
pomarančový džús
2 lyžice
kryštálový cukor
1 lyžica
kukuričný škrob
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Tento dezert vám pripomenie leto, a to nielen svojím výzorom, ale taktiež dokonalou chuťou. Jeho veľkou výhodou je okrem toho aj rýchla príprava a to, že ho viete urobiť na veľké množstvo spôsobov. Stačí len zmeniť typ džúsu.

  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie a dno aj boky vyložíme potravinárskou fóliou. Dlhé detské piškóty prelomíme na polovicu, namočíme do mlieka a ukladáme ich na okraje formy po celom obvode. 
  2. V pomarančovom džúse rozmiešame kryštálový cukor, kukuričný škrob a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
  3. Kým kaša chladne, pripravíme si šľahačku. Smotanu osladíme práškovým cukrom a vyšľaháme tuhú šľahačku, do ktorej následne ešte prišľaháme vychladnutú pomarančovú kašu. Takto vyšľahaný krém dáme na dno formy, ktorej okraje sme vyložili piškótami. 
  4. Následne poukladáme dlhé detské piškóty po celom povrchu, celý koláč zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť. Minimálne na 3 hodiny. 
  5. Potom koláč vyberieme, potravinársku fóliu rozbalíme, položíme tanier a celý koláč prevrátime – tak, aby boli piškóty na dne. 
  6. Navrch nanesieme džúsovú želatínu, ktorú pripravíme tak, že pomarančový džús osladíme cukrom a pridáme kukuričný škrob. Uvaríme hustejšiu želatínu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Ešte teplú ju pomocou lyžice nanášame na krém. Necháme vychladnúť, prípadne ešte dáme zachladiť do chladničky a môžeme podávať. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Koláč je výborný aj na druhý či tretí deň, kedy sa jednotlivé chute dokonalo prepoja a vytvoria úžasný chuťový zážitok. Chceli by ste vyskúšať ešte nejaký svieži dezert? Pripravte si tieto mandarínkové rezy, ktoré si zamilujete na prvé ochutnanie.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár