NajRecept.sk Torty Sladké torty Nepečený piškótový tunel s broskyňami
Nepečený piškótový tunel s broskyňami
Recept Nepečený piškótový tunel s broskyňami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Síce som do pečenia naprostý blázon, ale nie som samovrah, takže rúra včera v tých horúčavách jednoducho odpočívala. To ale v žiadnom prípade neznamená, že by nám chýbala dobrôtka k popoludňajšej káve. A pretože to mala byť rýchlovka, vypr... som sa na nejaké prevratné zdobenie. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   4.3.2021

Nepečený piškótový tunel s broskyňami

Síce som do pečenia naprostý blázon, ale nie som samovrah, takže rúra včera v tých horúčavách jednoducho odpočívala. To ale v žiadnom prípade neznamená, že by nám chýbala dobrôtka k popoludňajšej káve. A pretože to mala byť rýchlovka, vypr... som sa na nejaké prevratné zdobenie. Autor: Danka

45 min
Čas prípravy
Suroviny
3 bal.
dlhé cukrárske piškóty
1 plechovka
broskyňa
4 bal.
kyslá smotana
2 bal.
vanilkový cukor
podľa chuti
práškový cukor
100ml
mlieko
1/2 dcl
Amaretto (môže byť kľudne aj obyčajný rum)
na posypanie
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
  1. V miske vareškou prešľaháme kyslú smotanu s vanilkovým a práškovým cukrom.
  2. Formu na biskupský chlebíček si vyložíme potravinárskou fóliou. Na dno uložíme vrstvu cukrárskych piškót, ktoré máčame v zmesi mlieka a Amaretto. Potrieme trochou krému, poukladáme scedeným a na menšie kúsky pokrájaným ovocím, opäť potrieme krémom a poukladáme ďalšou vrstvou namočených piškót. Nasleduje opäť vrstva krému, opäť ovocie, krém a piškóty.
  3. Navrch natrieme slabú vrstvu krému, posypeme strúhaným kokosom a dáme do chladničky najlepšie cez noc stuhnúť.
  4. Potom už stačí len vyklopiť, odstrániť fóliu a dozdobiť podľa chuti a fantázie. My máme len takého "nahého" krásavca.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár