NajRecept.sk Torty Nepečený jahodový koláč
Nepečený jahodový koláč
Recept Nepečený jahodový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: _Nikoleta_

Sezóna jahôd je v plnom prúde. Tento jahodový koláč je skvelý, rýchly a svieži. Vďaka tomu, že je nepečený a príprava je jednoduchá, nemusíte počas horúcich dní tráviť množstvo času v kuchyni. Namiesto toho si môžete vychutnať svieži a chutný dezert.

_Nikoleta_    ·   6.7.2022

Nepečený jahodový koláč

Sezóna jahôd je v plnom prúde. Tento jahodový koláč je skvelý, rýchly a svieži. Vďaka tomu, že je nepečený a príprava je jednoduchá, nemusíte počas horúcich dní tráviť množstvo času v kuchyni. Namiesto toho si môžete vychutnať svieži a chutný dezert.

35 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ

150 g
sušienky bez cukru (zn. gullón), prípadne môžu byť aj akékoľvek iné sušienky

Jahodová vrstva

300 g
čerstvé jahody
1 bal.
jahodový puding
30 g
jahodový proteín (alebo sladidlo)
50 ml
voda

Smotanová vrstva

250 ml
smotana na šľahanie
1 bal.
stužovač šľahačky
100 g
jemný tvaroh
1 bal.
vanilínový cukor

Na vrch

40 g
čokoláda
2 lyžičky
mlieko
lyofilizované/ čerstvé jahody
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
  1. Na dno formy (priemer 20cm) rozložíme sušienky.
  2. Jahody rozmixujeme ponorným mixérom. Pudingový prášok a proteín rozmiešame vo vode. Pridáme k jahodovému pyré a varíme do zhustnutia. Hotovú jahodovú zmes nanesieme na sušienky.
  3. Smotanu so stužovačom vyšľaháme. Tvaroh zmiešame s cukrom a šľahačkou. Nanesieme na jahodovú vrstvu.
  4. Na vrch uložíme zvyšné sušienky. Čokoládu s mliekom roztopíme v mikrovlnke (30sek.). Premiešame a polejeme na povrch koláča. Na záver môžeme ozdobiť lyofilizovanými aj čerstvými jahodami. Pred podávaním koláč necháme stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár