NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Nepečený cheesecake Nepečené osviežujúce cheesecake poháre s jahodami a jahodovým želé
Nepečené osviežujúce cheesecake poháre s jahodami a jahodovým želé
Recept Nepečené osviežujúce cheesecake poháre s jahodami a jahodovým želé
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Na letné horúce dni ako stvorené. Osviežujúce jahodové poháre, ktoré sú pripravené na štýl cheesecaku. Sušienkový základ, smotanové vnútro s chuťou vanilky a vrch preliaty jahodovým želé. Vo vnútri sa skrýva jahodové prekvapenie v podobe čerstvých nakrájaných jahôd. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   3.6.2025

Nepečené osviežujúce cheesecake poháre s jahodami a jahodovým želé

Na letné horúce dni ako stvorené. Osviežujúce jahodové poháre, ktoré sú pripravené na štýl cheesecaku. Sušienkový základ, smotanové vnútro s chuťou vanilky a vrch preliaty jahodovým želé. Vo vnútri sa skrýva jahodové prekvapenie v podobe čerstvých nakrájaných jahôd. Autor: Karambola

25 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

200 g
sušienky
80 g
maslo

Vnútro:

125 g
biela čokoláda
500 g
mascarpone
3 lyžice
kyslá smotana
3 lyžice
práškový cukor
200 ml
smotana na šľahanie
1 ks
vanilkový lusk

Vrch:

3 plátky
želatína
200 g
jahody
trochu
voda

Na ozdobu:

podľa potreby
čerstvé jahody
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy

Cheesecake poháre môžete ozdobiť podľa svojej fantázie. Ja som použila čerstvé jahody, ktoré sa do nich hodili najlepšie. Skvelé sú však aj maliny či dokonca čučoriedky, ktoré budú krásne kontrastovať s červeným želé.

  1. Na sušienkový základ rozmixujeme sušienky pomocou mixéra. Keď máme sušienky rozmixované, pridáme rozpustené maslo a premiešame.
  2. Sušienkový základ navrstvíme na dno pohárika.
  3. Bielu čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. V druhej miske zmiešame mascarpone, kyslú smotanu, práškový cukor, smotanu na šľahanie a vnútro vanilkového lusku do jednotnej hmoty. Trochu tejto hmoty odoberieme k rozpustenej bielej čokoláde a premiešame. Následne túto čokoládovú hmotu pridáme do celej mascarpone hmoty. Takto predídeme tomu, aby sa hmota zrazila. Premiešame, už nie dlho, aby sme hmotu neprešľahali.
  4. Na sušienkový základ navrstvíme trochu mascarpone krému, uložíme jahody, ktoré sme nakrájali nadrobno, a zakryjeme ich krémom.
  5. Jahodové želé pripravíme nasledovným spôsobom. Jahody s trochou vody prevaríme a rozmixujeme pomocou tyčového mixéra. Želatínové plátky namočíme v troche studenej vody. Keď sú napučané, v rukách z nich vytlačíme prebytočnú vodu a pridáme k horúcej jahodovej hmote, ktorú sme rozmixovali tyčovým mixérom. Krátko, už len minútku prevaríme a odstavíme. Ešte teplé vrstvíme navrch pohárikov a necháme trochu vychladnúť na pracovnej doske.
  6. Do ešte nestuhnutého želé poukladáme jahody, aby nám nepadali. Odložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Z tejto dávky mi vyšlo 12 menších pohárikov. Tie, ktoré sa nezjedia hneď, skladujte v chladničke, aby vám vydržali čo najdlhšie. Máte chuť ešte na nejaké dobré poháre? Vyskúšajte tieto s Oreo a čokoládou.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár