Nepečené mušličky sú zaujímavé a v porovnaní s lineckými koláčikmi alebo medovníkmi sú rozhodne menej tradičné. Krehké cesto dopĺňa maslový krém, ktorý ich zjemňuje a zaručuje skvelú chuť. Autor: Margita Markovičová
Nepečené mušličky sú zaujímavé a v porovnaní s lineckými koláčikmi alebo medovníkmi sú rozhodne menej tradičné. Krehké cesto dopĺňa maslový krém, ktorý ich zjemňuje a zaručuje skvelú chuť. Autor: Margita Markovičová
Nepečené mušličky patria medzi rýchle vianočné koláčiky, ktoré stihnete pripraviť aj tesne pred Vianocami. Skvelo chutia, krásne vyzerajú a na stole budú lákať pozornosť. Ja ich dávam do menších farebných košíčkov, no servírovať ich môžete pokojne aj bez nich.
Mušličky môžeme plniť rôznymi plnkami. Ja mám najradšej základný maslovo-pudingový krém, ktorý je sladký, nadýchaný a jemný. Použiť sa však dá aj čisto maslový krém, prípadne čokoládová alebo karamelová plnka, vďaka ktorej budú mušličky vyzerať o niečo zaujímavejšie. Po naplnení ich uchovávame v chlade, kde nám vydržia aj 2 týždne.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste