NajRecept.sk Torty Sladké torty Nepečené jahodové rezy s tvarohom a smotanou
Nepečené jahodové rezy s tvarohom a smotanou
Recept Nepečené jahodové rezy s tvarohom a smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Tak musela som vyskúšať niečo nové a hlavne jahodové, keď už je tá sezóna jahôd a ja ich mám v záhrade plno. A ešte k tomu ma zásobujú aj kamarátky, a to hlavne preto, aby som im upiekla niečo chutné sladké do práce. A ja som s nimi vybabrala. Neupiekla som nič, ale pripravila luxusný nepečený zákusok, ktorým nepohrdla ani jedna z nich. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   14.6.2021

Nepečené jahodové rezy s tvarohom a smotanou

Tak musela som vyskúšať niečo nové a hlavne jahodové, keď už je tá sezóna jahôd a ja ich mám v záhrade plno. A ešte k tomu ma zásobujú aj kamarátky, a to hlavne preto, aby som im upiekla niečo chutné sladké do práce. A ja som s nimi vybabrala. Neupiekla som nič, ale pripravila luxusný nepečený zákusok, ktorým nepohrdla ani jedna z nich. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Na korpus:

360 g
kakaové sušienky
125 g
maslo

Na 1. vrstvu:

500 g
tučný tvaroh
100 g
krupicový cukor
6 plátkov
plátková želatína
1 ks
citrón
štipka
soľ

Na 2. vrstvu:

250 ml
smotana na šľahanie
500 g
jahoda
180 g
kyslá smotana
50 g
krupicový cukor
6 plátkov
plátková želatína
1/2 lyžičky
vanilkový extrakt
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravte si všetky suroviny. Na krém ani korpus nepotrebujete žiadne zložité ingrediencie.
  2. Sušienky rozmixujte, prilejte k nim rozpustené maslo a zmes rukami poriadne natlačte na dno pekáča alebo koláčovej formy vystlanej pokrčeným papierom na pečenie. Dajte do chladničky.
  3. Formu si vyložte papierom na pečenie, aby ste z nej rezy ľahko dostali.
  4. Teraz si pripravte prvú vrstvu náplne: želatínu zalejte troškou studenej vody tak, aby bola viac-menej ponorená, a nechajte 10 minút napučať. Potom zahrejte, aby sa rozpustila. Tvaroh oslaďte, pridajte štipku soli.
  5. Tvaroh osviežte citrónovou šťavou a kôrou. Nakoniec vmiešajte aj želatínu, ktorú ste najprv premiešali s asi lyžicou tejto tvarohovej zmesi. Nalejte na korpus a nechajte v chladničke alebo v mrazničke zatuhnúť.
  6. Krém potom nalejte na sušienkový základ a nechajte v chlade stuhnúť.
  7. Smotanu vyšľaháme na šľahačku a zmiešame ju s kyslou smotanou. Pridáme cukor, vanilku a želatínu, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale. Na záver už len primiešame nakrájané jahody. Takto prípravený krém nalejeme na prvý krém a necháme stuhnúť v chladničke.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár