NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Nepečené jablkové dobrodružstvo s krémom z kyslej smotany a šľahačky, hotové za 15 minút
Nepečené jablkové dobrodružstvo s krémom z kyslej smotany a šľahačky, hotové za 15 minút
Recept Nepečené jablkové dobrodružstvo s krémom z kyslej smotany a šľahačky, hotové za 15 minút
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Vynikajúca osviežujúca dobrota. Jablká zo záhrady pozbierané, tak šup do kuchyne pripraviť niečo sladké pod zub. Na zajtrajšie poobedie :) Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   16.10.2021

Nepečené jablkové dobrodružstvo s krémom z kyslej smotany a šľahačky, hotové za 15 minút

Vynikajúca osviežujúca dobrota. Jablká zo záhrady pozbierané, tak šup do kuchyne pripraviť niečo sladké pod zub. Na zajtrajšie poobedie :) Autor: Karambola

15 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

1 bal.
svetlé BeBe sušienky
1 bal.
tmavé BeBe sušienky

Smotanová vrstva:

2 bal.
smotana na šľahanie
2 bal.
vanilkový cukor
2 bal.
kyslá smotana

Jablká vrstva:

1 kg
jablko
2 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
škoricový cukor
2 bal.
vanilkový puding
500 ml
voda
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
  1. Pripravíme si hlboký plech na pečenie, vystelieme ho alobalom.
  2. Jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme do hrnca. Pridáme vanilkový a škoricový cukor a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave. Keď máme jablká podusené, pridáme vanilkový pudingový prášok, ktorý sme rozmiešali v 500 ml vody. Varíme do zhustnutia. Keď hmota vrie, odstavíme a ešte horúcu nalejeme do vystlanného plechu. Necháme vychladnúť.
  3. V miske vyšľaháme smotanu spolu s vanilkou do tuhej šľahačky. Už len ručne vmiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na vychladnutú jablkovú vrstvu a pekne uhladíme.
  4. Na smotanovú vrstvu poukladáme sušienky. Ja som ukladala striedavo tmavé a svetlé BeBe sušienky. Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí preklopíme aj s alobalom a po preklopení opatrne alobal stiahneme. Krájame ostrým zúbkovým nožom a podávame.
Komentáre k receptu
Janča maty    ·   19.3.2022   ·   Odpovedať   ·  

Můžu se zeptat na Jak velký plech to je?

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár