NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Nepečené pečivo Nepečené čokoládové trubičky s karamelovým krémom. Chrumkavé vydržia celé Vianoce.
Nepečené čokoládové trubičky s karamelovým krémom. Chrumkavé vydržia celé Vianoce.
Recept Nepečené čokoládové trubičky s karamelovým krémom. Chrumkavé vydržia celé Vianoce.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Marcela Sácká

Trubičky s karamelom sú výborné pre každého, kto má rád krémové vianočné koláčiky. Skvelo chutia, sú chrumkavé a veľmi dobre vyzerajú, takže sa s nimi môžete pokojne pochváliť aj pred známymi. Ich príprava nie je náročná, čo znamená, že ich zvládnete, aj keď nemáte veľa skúseností s pečením alebo ste v časovej tiesni. Autor: Marcela Sácká

Naďa Černá Naďa Černá    ·   7.12.2024

Nepečené čokoládové trubičky s karamelovým krémom. Chrumkavé vydržia celé Vianoce.

Trubičky s karamelom sú výborné pre každého, kto má rád krémové vianočné koláčiky. Skvelo chutia, sú chrumkavé a veľmi dobre vyzerajú, takže sa s nimi môžete pokojne pochváliť aj pred známymi. Ich príprava nie je náročná, čo znamená, že ich zvládnete, aj keď nemáte veľa skúseností s pečením alebo ste v časovej tiesni. Autor: Marcela Sácká

50 min
Čas prípravy
Suroviny

Cesto:

75 g
mleté piškóty
75 g
mleté orechy
75 g
práškový cukor
1 ks
vajce
1 lyžica
kakao

Krém:

1 ks
karamelové salko
podľa potreby
maslo

Poleva:

podľa potreby
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
50 min
Čas prípravy

Krémové trubičky robím spravidla z dvoch dávok, pretože sú u nás veľmi obľúbené a zjedia sa takmer hneď po tom, ako ich dokončím. Vôbec sa však netreba čudovať. Jemný krém v kombinácii s čokoládovou polevou chutí neodolateľne.

Veľkým plusom trubičiek je aj to, že sú chrumkavé a vyzerajú ako z cukrárne. A to aj bez toho, aby ste ich nejako špeciálne dekorovali. Stačí ich len poliať čokoládou. Ja používam tmavú, no určite by na nich skvelo vynikla aj biela.

  1. Všetky ingrediencie na cesto dáme do misy, zmiešame a vypracujeme pevné cesto, ktoré následne vyvaľkáme pod fóliou. Takýto spôsob vaľkania je dôležitý, aby sa s cestom dobre pracovalo aj bez neustáleho podsýpania múkou.
  2. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme obdĺžničky, ktoré namotáme na formičky v tvare trubičiek (ničím ich nemažem).
  3. Trubičky necháme jeden deň vyschnúť, dáme ich z formičiek dole, namočíme v čokoládovej poleve a dáme stuhnúť. Ak chceme, aby nám vznikol efekt ako na fotke, trubičky namočíme len spolovice.
  4. Stuhnuté obliate trubičky plníme krémom, ktorý pripravíme vyšľahaním karamelového salka so zmäknutým maslom. Ak by ste preferovali nejaký iný krém, pokojne použite ten svoj. Najlepší je však maslový, ktorý v trubičkách stuhne a nebude z nich vytekať.

Hotové trubičky dáme do chladničky, kde stuhnú a následne ich servírujeme. Ich výhodou je najmä to, že nie sú čisto vianočné, takže okrem Vianoc ich môžete pripraviť aj bežne počas roka, napríklad na rôzne oslavy. Prípadne sú výborné v lete, keď netúžite zapínať rúru, no máte chuť na niečo sladké.

Nezabúdajte na to, že trubičky obsahujú maslový krém, ktorý sa môže pri vyšších teplotách rozpustiť a pokaziť. Skladujte ich preto na chladnom mieste.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár