Trubičky s karamelom sú výborné pre každého, kto má rád krémové vianočné koláčiky. Skvelo chutia, sú chrumkavé a veľmi dobre vyzerajú, takže sa s nimi môžete pokojne pochváliť aj pred známymi. Ich príprava nie je náročná, čo znamená, že ich zvládnete, aj keď nemáte veľa skúseností s pečením alebo ste v časovej tiesni. Autor: Marcela Sácká
Trubičky s karamelom sú výborné pre každého, kto má rád krémové vianočné koláčiky. Skvelo chutia, sú chrumkavé a veľmi dobre vyzerajú, takže sa s nimi môžete pokojne pochváliť aj pred známymi. Ich príprava nie je náročná, čo znamená, že ich zvládnete, aj keď nemáte veľa skúseností s pečením alebo ste v časovej tiesni. Autor: Marcela Sácká
Krémové trubičky robím spravidla z dvoch dávok, pretože sú u nás veľmi obľúbené a zjedia sa takmer hneď po tom, ako ich dokončím. Vôbec sa však netreba čudovať. Jemný krém v kombinácii s čokoládovou polevou chutí neodolateľne.
Veľkým plusom trubičiek je aj to, že sú chrumkavé a vyzerajú ako z cukrárne. A to aj bez toho, aby ste ich nejako špeciálne dekorovali. Stačí ich len poliať čokoládou. Ja používam tmavú, no určite by na nich skvelo vynikla aj biela.
Hotové trubičky dáme do chladničky, kde stuhnú a následne ich servírujeme. Ich výhodou je najmä to, že nie sú čisto vianočné, takže okrem Vianoc ich môžete pripraviť aj bežne počas roka, napríklad na rôzne oslavy. Prípadne sú výborné v lete, keď netúžite zapínať rúru, no máte chuť na niečo sladké.
Nezabúdajte na to, že trubičky obsahujú maslový krém, ktorý sa môže pri vyšších teplotách rozpustiť a pokaziť. Skladujte ich preto na chladnom mieste.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste