NajRecept.sk Torty Sladké torty Nepečená tvarohová torta s malinami
Nepečená tvarohová torta s malinami
Recept Nepečená tvarohová torta s malinami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

V mrazničke som ešte našla zabudnuté maliny z minulého roka, tak som ich chcela spotrebovať. Samozrejme na ozdobu som dokúpila čerstvé, aby to nejako aj vyzeralo :) Nemajú, samozrejme, takú chuť ako tie domáce, ale tak na oko to predsa musí aj vyzerať. Sušienkový základ pokojne môžete zameniť aj za pečený klasický korpus, ja som si to chcela uľahčiť :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   24.9.2020

Nepečená tvarohová torta s malinami

V mrazničke som ešte našla zabudnuté maliny z minulého roka, tak som ich chcela spotrebovať. Samozrejme na ozdobu som dokúpila čerstvé, aby to nejako aj vyzeralo :) Nemajú, samozrejme, takú chuť ako tie domáce, ale tak na oko to predsa musí aj vyzerať. Sušienkový základ pokojne môžete zameniť aj za pečený klasický korpus, ja som si to chcela uľahčiť :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Na základ:

200 g
Bebe sušienky kakaové
100 g
maslo

Na tvarohový krém:

140 ml
smotana na varenie
4 plátky
želatína Dr. Oetker
500 g
tvaroh vo vaničke
140 g
trstinový cukor
1 ks
pomaranč
400 g
maliny
250 ml
smotana na šľahanie

Na omáčku:

250 g
letné drobné ovocie (maliny, čučoriedky, ríbezle, jahody...)
4 lyžice
pomarančová šťava
3 lyžice
trstinový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Klasicky pripravíme nepečený základ. Sušienky rozdrvíme v mikroténovom sáčku na prášok, dáme do misky, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Základ navrstvíme na dno okrúhlej formy s papierom na pečenie.
  2. Do misky dáme 4 lyžice vody, pridáme plátky želatíny a necháme ju napučať. Tvaroh, cukor, pomarančovú šťavu a kôru vyšľaháme do hladkého krému. Smotanu na varenie privedieme takmer k bodu varu, pridáme napučanú želatínu a premiešame. Plátky sa hneď rozpustia. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha. Do tvarohového krému pridáme želatínovú smotanu (vychladnutú) a vyšľahanú smotanu. Zľahka vmiešame maliny.
  3. Tvarohovo malinovú plnku naplníme na sušienkový základ a odložíme do chladničky na noc.
  4. Omáčku urobíme zmiešaním všetkých surovín, ktoré potrebujeme na prípravu. Podávame tiež poriadne vychladenú ku kúsku sladkej dobroty.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár