NajRecept.sk Torty Sladké torty Nepečená smotanová torta Zakysanka so želé
Nepečená smotanová torta Zakysanka so želé
Recept Nepečená smotanová torta Zakysanka so želé
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Marta Mlyn

Na tieto horúce letné dni ideál. Fantastická pochúťka hlavne pre deti. Ovocie do týchto nepečených piškótových dezertov je božské. Autor: Marta

Marta Mlyn    ·   27.5.2021

Nepečená smotanová torta Zakysanka so želé

Na tieto horúce letné dni ideál. Fantastická pochúťka hlavne pre deti. Ovocie do týchto nepečených piškótových dezertov je božské. Autor: Marta

25 min
Čas prípravy
Suroviny
800 ml
kyslá smotana
1 ks
salko
1 ks
prášková želatína
dlhé piškóty
ovocie (čučoriedky, broskyne, ...)
2 ks
tortové želé červené
200 ml
sirup
300 ml
voda
2 lyžice
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
  1. Kyslú smotanu vymiešame so salkom. Želatínu pripravíme podľa návodu a primiešame ku smotane. Urobíme jednu espresso kávu do plechovky od salka.
  2. Formu po obvode obložíme papierom na pečenie. Piškóty zľahka namočíme do kávy a ukladáme do tortovej formy.
  3. Na piškóty nalejeme polovicu smotany. Na smotanu poukladáme ovocie a zase máčame piškóty do kávy a ukladáme na ovocie. Vylejeme 2. polovicu smotany a dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Tortové želé zmiešame s cukrom, vysypeme do pripravenej vody. Privedieme do varu 1 min. Povaríme a odstavíme. Trocha vychladnuté vylejeme na stuhnutú tortu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár