NajRecept.sk Torty Sladké torty Nepečená smotanová smršť - domáca nanuková torta
Nepečená smotanová smršť - domáca nanuková torta
Recept Nepečená smotanová smršť - domáca nanuková torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Tak toto zatieni všetky kupované nanukové torty. Luxusná chuť, jednoduchá príprava a hlavne viete, čo obsahuje :) Žiadne surové vajíčka, žiadne stabilizátory a zvýrazňovače chute, ale iba ľahká nanuková torta zo smotany a smotanového syra. Vyskúšajte aj vy :) My doma sme si pochutnali. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   17.7.2024

Nepečená smotanová smršť - domáca nanuková torta

Tak toto zatieni všetky kupované nanukové torty. Luxusná chuť, jednoduchá príprava a hlavne viete, čo obsahuje :) Žiadne surové vajíčka, žiadne stabilizátory a zvýrazňovače chute, ale iba ľahká nanuková torta zo smotany a smotanového syra. Vyskúšajte aj vy :) My doma sme si pochutnali. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

120 g
mliečna čokoláda
50 ml
smotana na šľahanie

Smotanová vrstva:

200 g
smotanový syr
15 g
kryštálový cukor
30 ml
mlieko
5 g
prášková želatína
1/2 lyžice
citrónová šťava
100 ml
smotana na šľahanie
50 g
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
  1. Najskôr si pripravíme základ. 50 ml smotany na šľahanie ohrejeme a pridáme nasekanú čokoládu (120 g). Poriadne rozmiešame a odložíme bokom.
  2. Želatínu necháme napučať podľa návodu na obale. Smotanový syr a cukor vymiešame a pridáme k želatine. Pridáme aj citrónovú šťavu a vyšľahanú šľahačku s cukrom. Premiešame a odoberieme 150 g hmoty. 150 g hmoty navrstvíme do hranatej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Formou pár krát ťukneme o pracovnú dosku, aby hmota pekne sadla a nemala žiadne bublinky a odložíme na 15 minút do mrazničky.
  3. Do zvyšnej hmoty vmiešame 85 g čokoládového základu a premiešame. Odoberieme 170 g a navrstvíme do formy. Znovu odložíme do mrazničky.
  4. Do zvyšnej smotanovej hmoty primiešame zvyšný čokoládový základ a premiešame. Navrstvíme na vrch a odložíme do mrazničky. Vrch ozdobíme čokoládou a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár