NajRecept.sk Torty Sladké torty Nepečené torty Nepečená jablková torta s piškótami a nadýchaným smotanovo-tvarohovým krémom.
Nepečená jablková torta s piškótami a nadýchaným smotanovo-tvarohovým krémom.
Recept Nepečená jablková torta s piškótami a nadýchaným smotanovo-tvarohovým krémom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Svieža torta, ktorá je výborná na oslavy aj sviatky. Jej príprava je rýchla a zvládne ju aj začiatočník. Spôsob, akým ju ozdobíte, je čisto na vás. Ja som mala o niečo viac času, preto som sa so zdobením mierne vyhrala. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   5.4.2025

Nepečená jablková torta s piškótami a nadýchaným smotanovo-tvarohovým krémom.

Svieža torta, ktorá je výborná na oslavy aj sviatky. Jej príprava je rýchla a zvládne ju aj začiatočník. Spôsob, akým ju ozdobíte, je čisto na vás. Ja som mala o niečo viac času, preto som sa so zdobením mierne vyhrala. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas prípravy
Suroviny

Torta:

1 kg
jablká
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa potreby
citrónová šťava
podľa potreby
piškóty
podľa chuti
škorica
podľa chuti
klinčeky
2 ks
vanilkový puding (prášok)
600 ml
voda
podľa chuti
rum

Smotanový krém:

1 ks
33 % smotana
podľa chuti
práškový cukor
1 ks
stužovač
1 ks
tvaroh vo vaničke
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy

Jablková torta je svieža a v kombinácii so šľahačkou neodolateľná. V ústach sa doslova rozplýva. Základ predstavujú piškóty, ktoré po pár hodinách príjemne zmäknú. Dezert sa tak veľmi jednoducho krája aj konzumuje.

  1. Jablká očistíme, nakrájame na kocky a vložíme do hrnca.
  2. Do hrnca prilejeme 200 ml vody, pridáme cukor, citrónovú šťavu, škoricu, klinčeky (nemusia byť) a povaríme. Keď jablká zmäknú, roztlačíme ich a necháme ich ešte povariť.
  3. Jablkovú zmes zahustíme vanilkovým pudingom, ktorý sme rozmiešali v 400 ml vody. Krátko povaríme, stiahneme z ohňa a ochutíme rumom.
  4. Tortovú formu s priemerom 24 cm vypláchneme vodou. Na dno navrstvíme piškóty, potom časť jablkovej zmesi – tento postup opakujeme, kým nespotrebujeme všetky jablká. Hotovú tortu vložíme do chladničky na 1 až 2 hodiny, aby stuhla.
  5. Stuhnutú tortu ozdobíme smotanovým krémom, ktorý sme pripravili vyšľahaním smotany s práškovým cukrom, stužovačom a tvarohom.

Povrch torty môžete dekorovať podľa svojich predstáv. Ja som ho posypala škoricou. Vhodné sú však aj plátky jabĺk alebo iné čerstvé ovocie. Máte chuť na inú nepečenú tortu? Vyskúšajte napríklad túto s jahodami a želatínou, ktorá si vás získa svojou sviežosťou.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár